29 / 03 / 2024

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 



Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, kent merkezi ve ilçelerde meydana gelen orman yangınlarında 60 bin hektar alanın zarara uğradığını dile getirdi. Milliyet'te yer alan habere göre;  alanın 52 bin hektarının ormanlık olduğunu söyleyen Yaprak, “Yanan alanlarda hızlı şekilde çalışmalarımıza başladık. Yapılaşmaya ve imara açılması mümkün değil. Eğer yangınlardan önce verilmiş izinler de varsa bu izinlerin iptali de bölge müdürlüğümüz tarafından yapılacak. Zarar gören 108 yapı ise  TOKİ  tarafından yapılarak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Muğla da yanan ormanlar imara açılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye istasyonlarına ek olarak orman köyleri ve kırsal alanlarda yeni müfreze ve orman yangınlarına karşı nöbet noktalarında bulundu. Karşıyaka’da yer alan kentsel dönüşüm alanı Örnekköy’de de itfaiye istasyonu inşa edilemsi planlandı. Ayrıca Menemen Ulukent için istasyon planı hazırlandı ve yer tahsisi sağlandı. Karabağlar Eskiizmir için de talepte bulunuldu.

Muğla Akyaka imar planları için karar verildi!


Geri Dön