28 / 03 / 2024

Muğla'nın yolları yenileniyor!

Muğla'nın yolları yenileniyor!

Büyükşehir Belediye Meclisinde ilçe Belediyelerdeki yollar ile açık ve yeşil alanların Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna verilmesi maddesi İmar Komisyonuna havale edildi.



Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışmalara neden olması beklenen ilçe belediyelerdeki tüm yollar ile açık ve yeşil alanlar ile ilgili gündem maddesi İmar komisyonuna havale edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının 23 nolu gündem maddesinde yer alan “Sayıştay Başkanlığının 2015 Yılı Düzenlilik Raporu, İçişleri Bakanlığı (Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü)’nün görüş yazısı doğrultusunda işlem yapılmak üzere; 14/04/2016 tarih ve 176 sayılı Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararıyla Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyeleri arasında belirlenen yollara ilave olarak, mevzuat hükümleri doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararıyla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri arasındaki meydan, bulvar, cadde, yol, sokak, park paylaşımlarına ilişkin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna verilmesi öngörülen yollar ve yollar üzerindeki Açık ve Yeşil Alanlar (Park, Çocuk Bahçesi, Oyun Alanı, Meydan, Rekreasyon Alanı vb.) için düzenlenen yollara ait ek 11 sayfa listenin 5216 sayılı Kanunun 7nci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi hükmü gereğince görüşülmesi teklifi” üzerinde önce Büyükşehir belediye Başkanı Osman Gürün görüşlerini açıkladı. Başkan Gürün, “Muğla Büyükşehir Belediye başkanı olarak biz hiçbir şekilde bu yerleri alalık iddiasında değiliz. Ama hukuk karşısında bu prosedürü yerine getirmekle yükümlüyüz. Burada alel acale bir karar üretme taraftarı değiliz. Buradan komisyona havale ediyoruz. Komisyon incelerken eğer Sayıştay’dan bu kararın üst kurula gittiği ve bu kurulla ilgili karar üreteceği bize resmi yazı ile bildirilirse biz bunu komisyonumuzda takip edeceğiz ve bunu beklememiz gerekecek. Burada biz bu işi getirmekle oldu-bittiye getirmemiz söz konusu değil. Onun için bu gün bu prosedürü yerine getirelim ve süreci hep birlikte takip edelim istiyorum” dedi. İmar komisyonuna havale edilen madde ile ilgili Komisyonda Ulaştırma Komisyonunun da yer alması istenirken, Başkan Gürün, “Burada imar ile ilgili bir karar verilecek. Yani bu yollar Büyükşehir’e devredilecek mi, yoksa eskisi gibi kalacak mı? Bunun için İmar komisyonuna gönderiyoruz. Eğer İmar komisyonu arzu ederse diğer komisyonları da toplantıya çağırır” dedi.İlçe belediyelerdeki yolların Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili madde İmar komisyonuna havale edilirken, yapılan oylama oy çokluğu ile geçti.


Muğla Haber Gazetesi 



Haber Bodrum Yarımada Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışmalara neden olması beklenen ilçe belediyelerdeki tüm yollar ile açık ve yeşil alanlar ile ilgili gündem maddesi İmar komisyonuna havale edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının 23 nolu gündem maddesinde yer alan "Sayıştay Başkanlığının 2015 Yılı Düzenlilik Raporu, İçişleri Bakanlığı (Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü)'nün görüş yazısı doğrultusunda işlem yapılmak üzere; 14/04/2016 tarih ve 176 sayılı Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararıyla Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyeleri arasında belirlenen yollara ilave olarak, mevzuat hükümleri doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararıyla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri arasındaki meydan, bulvar, cadde, yol, sokak, park paylaşımlarına ilişkin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna verilmesi öngörülen yollar ve yollar üzerindeki Açık ve Yeşil Alanlar (Park, Çocuk Bahçesi, Oyun Alanı, Meydan, Rekreasyon Alanı vb.) için düzenlenen yollara ait ek 11 sayfa listenin 5216 sayılı Kanunun 7nci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi hükmü gereğince görüşülmesi teklifi" üzerinde önce Büyükşehir belediye Başkanı Osman Gürün görüşlerini açıkladı. Süreç takip edilecek Başkan Gürün, "Muğla Büyükşehir Belediye başkanı olarak biz hiçbir şekilde bu yerleri alalık iddiasında değiliz. Ama hukuk karşısında bu prosedürü yerine getirmekle yükümlüyüz. Burada alelacele bir karar üretme taraftarı değiliz. Buradan komisyona havale ediyoruz. Komisyon incelerken eğer Sayıştay'dan bu kararın üst kurula gittiği ve bu kurulla ilgili karar üreteceği bize resmi yazı ile bildirilirse biz bunu komisyonumuzda takip edeceğiz ve bunu beklememiz gerekecek.  Burada biz bu işi getirmekle oldubittiye getirmemiz söz konusu değil. Onun için bu gün bu prosedürü yerine getirelim ve süreci hep birlikte takip edelim istiyorum" dedi.  İmar komisyonuna havale edilen madde ile ilgili Komisyonda Ulaştırma Komisyonunun da yer alması istenirken, Başkan Gürün, "Burada imar ile ilgili bir karar verilecek. Yani bu yollar Büyükşehir'e devredilecek mit yoksa eskisi gibi kalacak mı? Bunun için imar komisyonuna gönderiyoruz. Eğer İmar komisyonu arzu ederse diğer komisyonları da toplantıya çağırır" dedi. İlçe belediyelerdeki yolların Büyükşehir Belediyesi'ne devri ile ilgili madde İmar komisyonuna havale edilirken, yapılan oylama oy çokluğu ile geçti. 


Bodrum Yarımada Gazetesi 


Geri Dön