19 / 04 / 2024

Muhittin Böcek: Ranta dönük projemiz olmayacak!

Muhittin Böcek: Ranta dönük projemiz olmayacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı açıklamada “Azim ve kararlılıkla halkımıza söz verdiğimiz projeleri yapacağız. Halka dönük projeleri hayata geçireceğiz. Ranta dönük projelerimiz olmayacak” diye konuştu.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gündemle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 26 senelik siyasi hayatında kimseyi ötekileştirmeden hizmet ettiklerini dile getiren Başkan Böcek, bu başarı öyküsüyle yola çıktıklarını, Antalyalıların teveccühü ile göreve geldikten sonra dertlere derman olmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.
 

PLANLI KURALLI KİMLİKLİ KENT

 

Planlı, kurallı, kimlikli bir Antalya için çalıştıklarını dile getiren Başkan Böcek, “Sadece dönemi kurtarmak için değil, Antalya’nın geleceği için çalışıyoruz. Bu süreçte sevgili hemşehrilerim şeffaf bir yönetimle neleri nasıl yaptığımızı görecek. Tüyü bitmemiş yetimin hakkının nasıl korunduğunu görecek” şeklinde konuştu.


ORTAK AKILLA YÖNETİYORUZ

Antalya’yı ortak akılla yönettiklerini belirten Başkan Böcek, “ATSO’yla işbirliği içerisinde yerel yönetimler zirvesi yaptık. Oda başkanları ile Antalya’yı konuşuyoruz. Taleplere bakıyoruz. 75 oda başkanının olduğu AESOB ile esnaf çalıştayı yaptık. Ticaret Borsası ile tarım çalıştayı yaptık. Meslek odalarıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.



10 AYDA RÖNTGENİ ÇEKTİK SORUNLARI BELİRLEDİK

Ulaşımdan, imara 10 aylık süreçte Antalya’nın röntgenini çekerek, sorun ve talepleri belirlediklerini söyleyen Başkan Böcek, şöyle konuştu: “19 ilçede neler yapmalı, hangi projeleri hayata geçirmeliyiz bunları çalıştık. 19 Şubat’ta geniş katılımla Antalya Ulaşım Çalıştayını yapacağız Ayrıca Ulaşım Master Planı yapıyoruz. STK’lar ile birlikte Antalya’nın yeni imar yönetmeliğini hazırladık. Bakanlık onayından sonra devreye girecek.”

Tarihi Balbey Mahallesi ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, Balbey’i, Haşim İşcan ve Kaleiçi ile bir bütün oluşturacak şekilde cazibe merkezi haline getireceklerini belirtti.


TASARRUF ETTİK 

Antalya’nın Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında bulunduğunu söyleuyen Başkan Böcek, şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüğümüzde beşinci borçlu belediye olduğumuzu söylediğimde şaşırmıştı. 6 milyar 206 milyon lira borç var. Göreve geldik, hacizler geldi, parası ödenmeyen yerler var. 2 yıl olmuş asfalt yapılmış parası ödenmemiş. Tasarrufa gittik. Ayaklarımızı sağlam basmamız lazım. Çalışanlarımızın maaşlarını teri soğumadan veriyoruz. 18 ayda ödenmek üzere 14 kredi çekilmiş. Bu borçlarımızı 60 ayda ödenecek şekilde yeniden yapılandırdık. Ulaşım sektöründe iyi hatları arkadaşlarımıza verdik. Ulaşımda yaptığımız düzenleme ile 63 milyon lira tasarruf ettik. Aldığımız tasarruf tedbirleri ve sağladığımız mali disiplin meyvesini verdi. Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch belediye notumuzu negatiften durağana çevirdi.” 


HALKA DÖNÜK PROJELERE DEVAM


“Geçmişle bir hesabım yok” diye konuşan Başkan Böcek, “Sandıkta cevabı verdik, geçtik. Antalya kimi seçeceğini bilir. 25 yıldır yaptığımız hizmetler için bize güvendiler ve seçtiler. Kimseyle hasımlığımız, düşmanlığımız yok. Biz devlet terbiyesi ile büyüdük.” diye konuştu.

Geçen dönemden kalan halka dönük bütün projeleri sürdüreceklerini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, şöyle konuştu: “Geçen hafta Finike’de yapımı devam eden Eroğlu Nuri Camisi’ni ziyaret ettim. Ramazan ayına tamamlayacağız. Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’ni 2020 yılı içerisinde tamamlıyoruz. Kent Müzesi projesi kapsamında eski stadyum alanındaki yeşil alan düzenlemesini tamamladık. 3. Etap Raylı Sistem Projesi’ni Meltem’de Devlet Hastanesi’ne kadar getireceğiz. Yarım kalan Sedir Spor Kompleksi’nde yükleniciye 13 milyonluk kalan ödemesini yaptık. Şimdi 23 milyonluk ek yatırımla projeyi tamamlayıp, ata sporumuz güreşe ve diğer sporlara destek olacağız.”


SARISU’DA PROTOKOL İPTAL EDİLMİŞ 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Sarısu piknik alanını 2007'de Orman Bakanlığı’ndan 29 yıllığına kiralayıp, 15 milyon lira yatırım yaptığını dile getiren Başkan Böcek, “3 yıl önce önceki başkan C tipi piknik mesire alanından D tipi piknik mesire alanına geçmek için kiralama protokolünü Orman Bakanlığı ile karşılıklı fesih ediyor. Buraya 15 milyon yatırım yapılmış. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Ben duyunca çok üzüldüm. Neden 3 yıl önce Orman Bakanlığı ile karşılıklı protokolü fesih ettiniz. Daha önce neden C’den D’ye geçirmediniz? Sayın Cumhurbaşkanımızla, Orman Bakanımızla bu konuyu da konuştuk. Bakan Bey’e burada bir yanlışlık olduğunu söyledim. Şu anda ilgileniyor” diye konuştu. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği insanlara doğumdan ölüme kadar  sahip çıkmak zorunda olduklarını belirten Başkan Muhittin Böcek, “Sağ elimizle verdiğimizi sol elimiz görmeden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.


RANTA DÖNÜK PROJELER İPTAL

Antalya'da ranta dönük projelerin iptal olduğunu müjdeleyen Başkan Böcek, “Lara’da kurvaziyer planı yaptılar. Yolcu gemisi gelecek, ticaret canlanacak dendi. Biz turistleri merkeze nasıl getiririz diye düşünürken, bir baktık ki Lara kurvaziyer limana 5 yıldızlı otel ve ticaret konulmuş. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Mahkeme planları iptal etti. Otogar planını iptal etti. Boğaçayı özel proje alanı da iptal oldu” diye konuştu. Konyaaltı’nda yüzde 90’ı tamamlandı denilen 2 bin kişilik kapalı spor salonun 2018 yılında yüzde 5 seviyesinde tasfiye edildiğini belirten Başkan Muhittin Böcek, “Ayıptır, günahtır. Yüzde 90’ı tamamlandı dedikleri proje su basman seviyesinde” diye konuştu.


SIRADA BOĞAÇAYI VAR

Önümüzdeki günlerde Boğaçayı Projesi’yle ilgili de konuşacağını dile getiren Başkan Böcek, şunları söyledi: “Sırasıyla her şey açığa çıkacak. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı kimlere verilmiş bunlarla ilgili açıklamalarımızda olacak. Bu projeye 131 milyon lira harcanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanına açılışını yaptırdıkları Boğaçayı’nda yaklaşık 20 dönüme yakın kamulaştırmasız el atma vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızı da kandırdılar.  Büyükşehir Belediyemiz kamulaştırmasız et atma nedeniyle kamu zararına uğrayacaktır. Bu paralar ödendi. Ali Çetinkaya Caddesi’nde de yanlışlıklar var. Borçlar işte onun için böylesi katlanarak geldi.”  


RANTA DUR DEDİK 


Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili de soruları cevaplayan Başkan Muhittin Böcek, işletme ihalesi iptalinin siyasi değil, yasal bir sorumluluk olduğunu söyleyerek, “Sayıştay raporları, mülkiye müfettişi raporları, teftiş kurulu raporları, iç denetçi tespitleri sonucu bu kararı verdik. Sayıştay raporları bağlayıcı değil demek yanıltıcı ve kötü niyettir. Kamu zararına engel olmak bizim görevimiz. Ranta dur dedik. Tüyü bitmemiş yetim hakkını korumaya devam edeceğiz. Sahilin peyzajını, güvenliğini zaten belediye yapıyor. Alt işletmecilerle beraber hizmete devam edeceğiz. Yaz sezonu ile ilgili kimsenin tereddüdü olmasın” diye konuştu.


DOĞRUSU YAP İŞLET DEVRETTİR

Konyaaltı Sahil Projesi’nin yap işlet devret modeliyle yapılması konusunda meclis kararı alındığını ve iki defa 129 milyon maliyet bedeliyle ihaleye çıktığını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, şöyle konuştu: “Bu ihalelerde işletme giderleri de yükleniciye aitti. Doğrusu da budur. Hasan Subaşı döneminde Beach Park, Bekir Kumbul döneminde Lara Beach, Konyaaltı Belediye Başkanlığım döneminde Konyaaltı Sahil Projesi, yap işlet devret modeli ile ihale edilmiş ve 10 yıllığına verilmiştir. Güvenlik temizlik tüm giderler projeyi yapan yükleniciye aittir. Belediye kasasından bu projeler için bir kuruş çıkmamıştır.  Konyaaltı SahiL Projesi’ni de 129 milyona yap işlet devret modeliyle verselerdi, işletme giderleri yüklenici firmaya ait olsaydı sorun yoktu. Büyükşehir Belediyemizin 254 milyon lirası kasasında kalacaktı. Belediye 254 milyon lira harcadığı bir projeyi, bu şartlarda nasıl 28 yıllığına kiraya verir. İşletme ihalesi yapıldığında o zaman mecliste, yapmayın, rekabet koşulları oluşmamıştır diye uyardım. Sadece 254 milyon lira ile de kalmıyor. Bunun için kredi çekilmiş. Faizleri ile birlikte belediyeye 300 milyon lira zararı var.” 


FAHİŞ FİYATLARI FATURALARI İLE GÖSTERDİ


Maliyeti yüksek gösterilen harcamaları belediyeye kesilen faturalarla gösteren Başkan Böcek, “Proje için alınan bir sınır elemanının fiyatı KDV’si ile birlikte 1050 liradır. Faturaları burada. Sadece bununla sınırlı değil. Bu sınır elemanlarından başka bir partide 1200 artı KDV fiyatla 725 adet daha alınmış. Park Bahçeler Daire Başkanlığımız şimdi kendi imkanları ile 12 liraya mal ediyor” diye konuştu.


RANTA DÖNÜK PROJEM OLMAYACAK

26 senelik siyasi hayatında hep nezaket kuralları içinde hareket ettiğini söyleyen Başkan Muhittin Böcek, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Ben devlet terbiyesi ile büyümüş birisiyim. Hiçbir zaman seviyemi düşürmem ben işime bakarım. Muhittin Böcek 26 yılına dürüstçe hizmet ederek gelmiştir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumuştur. Azim ve kararlılıkla halkımıza söz verdiğimiz projeleri yapacağız. Halka dönük projeleri hayata geçireceğiz. Ranta dönük projelerimiz olmayacak. Kimseyle kavga etmeden yoluma devam edeceğim.”

 

Antalya Büyükşehir'den Konyaaltı Sahili Projesi iddialarına yanıt!


Geri Dön