25 / 04 / 2024

Mülkiye başmüfettişlerinden Açelya Apartmanı ile ilgili soruşturma!

Mülkiye başmüfettişlerinden Açelya Apartmanı ile ilgili soruşturma!

Başkentte çökme riski olduğu için kontrollü yıkımına başlanan Açelya Apartmanı ile ilgili İçişleri Bakanlığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.



Başkentte çökme riski olduğu için kontrollü yıkımına başlanan Açelya Apartmanı ile ilgili İçişleri Bakanlığınca yürütülen soruşturma sürüyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ankara Çankaya ilçesi İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta temelinde boşluk olduğu nedeniyle çökme tehlikesi olan ve yıkım çalışmaları devam eden 8 katlı Açelya Apartmanı ile ilgili İçişleri Bakanlığınca başlatılan soruşturma, mülkiye başmüfettişleri tarafından sürdürülüyor. 

Soruşturma kapsamında iki mülkiye başmüfettişinin görevlendirildiği, müfettişlerin özellikle belediye görevlilerinin ve diğer ilgililerin ihmalinin olup olmadığı üzerinde yoğunlaştığı ortaya çıktı. 

Mülkiye başmüfettişlerinden Açelya Apartmanı ile ilgili soruşturma!

- 8 katlı bina boşaltılmıştı

İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta yakın zamanda başlanan inşaat çalışmaları sırasında yan tarafında yer alan Altay Sokak'taki 8 katlı binanın istinat duvarının bir kısmının yıkılması ve temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi yaşanmıştı. 

Çökme tehlikesi olan bina ile tedbir amaçlı olarak bölgedeki 21 binada oturanlar tahliye edilmişti.

2 kişi gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında, inşaatın müteahhidi S.A. ile hafriyat şirketi sahibi S.K. ve kepçe operatörü Ö.K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinden sonra 3 şüpheli, adliyeye gönderildi.

Daha sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çatısı çöktü!

Mansur Yavaş'tan Açelya Apartmanı açıklaması!


Geri Dön