28 / 03 / 2024

Ankara Açelya Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!

Ankara Açelya Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!

Ankara'da geçtiğimiz aylarda inşaat çalışmaları sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı'nda inşaatı yapan müteahhit Süleyman A., hafriyat işini yapan firma yetkilisi inşaat teknikeri Serkan K. ile kepçe operatörü Özkan K. hakkında soruşturma başlatıldı.



Geçtiğimiz aylarda Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma meydana geşmiş istinat duvarın yıkılmıştı. Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre;  Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı apartman hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma dahilinde Açelya Apartmanı'nın bulunduğu arazide daha önce 1974 yılında inşa edilen binanı kendiliğinden çöktüğü, 1981 yılında inşa edilen binanın ise kayarak yıkıldığı belirlendi. 

Müteahhite soruşturma açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma dahilinde inşaatı gerçekleştiren müteahhit Süleyman A., hafriyat işlerini üstlenen firma yetkilisi inşaat teknikeri Serkan K. ile kepçe operatörlüğü yapan Özkan K. hakkında 'Mala zarar verme' suçundan soruşturma başlatıldı. Savcılık 3 isim için tutuklama talep ederken, mahkemeye çıkan 3 şüpheli için adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararı alındı.

Ankara Açelya Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!

"Çalışanların suçu yok"

Yapılan soruşturma dahilinde  Serkan K., inşaat yetkilisi Süleyman A.'nın isteği üzerine inşaat bölgesine kepçe gönderdiğini belirtti. Şüpheli Süleyman A. ise, "İnşaat çalışması tamamen hukuka uygun, belge ve projeleri eksiksiz, tamdır. Proje dışına çıkılmadan inşaat devam etmekteydi. Benim ve çalışanlarımın hiçbir kusuru yoktur" açıklamasında bulundu. Bilirkişi tarafından hazırlanan rapora göre; yeni inşa edilecek binanın ana karaya oturtulması, uygun yapı teknikle istinat duvarı inşa edilmesi, istinat duvarların da ana karaya sağlam bir şekilde oturtulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca bilirkişi raporunda Apartmanı'nın bina ruhsat izninin 21 Eylül 2007'de alındığını, bina temelinin, istinat duvarının sağlam malzeme ile yapılıp yapılmadığı, tüm donatıların, ve malzeme kalitelerinin şu an için belirlenemeyeceği, mukavemet testi, laboratuvar tetkikleriyle ve karot örneklerinin değerlendirilmesi sonucunda tespit edileceğini dile getirdi.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!


Geri Dön