19 / 04 / 2024

Mansur Yavaş'tan Açelya Apartmanı açıklaması!

Mansur Yavaş'tan Açelya Apartmanı açıklaması!

Çankaya ilçesinde çökme riski bulunduğu gerekçesiyle boşaltılan binanın kontrollü yıkımı gerçekleştiriliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, alanı ziyaret etti ve açıklamalarda bulundu.



Çankaya'nın İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan ve önündeki inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde oluşan boşluktan kaynaklı çökme riski bulunan binanın "makaslama" yöntemiyle yıkımı gerçekleştiriliyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yıkım başlamadan önce  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, alanı ziyaret etti, çalışmalar hakkında yetkililerle görüştü. Yavaş'a gelişi sırasında bazı vatandaşlar "Şimdiye kadar neredeydiniz?" sözleriyle tepki gösterdi.

Diğer yandan Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da çalışmaların yürütüldüğü alanda incelemeler yaptı.

Yıkılma riski olan binanın sakinleri ise risk nedeniyle yetkilileri uyardıklarını fakat gece yarısı binanın acil boşaltılması gerektiği belirtilerek dışarı çıkarıldıklarını dile getirdi.

İncelemelerinden sonra gazetecilere açıklamalar yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Vatandaşın iskanı konusunda ve bundan sonra yapılacak işler konusunda bir koordine sağlanacak. Kimse mağdur edilmeyecek gördüğümüz kadarıyla bakanlık valilik, büyükşehir ve Çankaya Belediyesi olarak üzerine düşeni yapıyor." diye konuştu.

Yıkılma riski olan Açelya Apartmanı'nın sağındaki, solundaki ve ön taraftaki binada da yıkım sırasındaki sarsıntıda problem olacağının düşünüldüğüne vurgu yapan Yavaş, "Üstteki yıktıktan, o hafriyatı oradan aldıktan sonra belli olacak. Daha sonra bu yıkıntı bir yerde toplanacak ailelerin özel mallarını oradan seçmeleri sağlanacak." dedi.

Yavaş bir koordinasyon merkezi de kurulduğuna dikkat çekerek,"Çevre Bakanlığından, Valilikten bizim kurumlardan birer görevli var. Vatandaşın iskanı konusunda ve bundan sonra yapılacak işler konusunda bir koordine sağlanacak. Kimse mağdur edilmeyecek gördüğümüz kadarıyla bakanlık valilik, büyükşehir ve Çankaya Belediyesi olarak üzerine düşeni yapıyor." şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş tan Açelya Apartmanı açıklaması!

Binanın yapı denetim raporu alınmadığı yönünde bir bilgi olduğunun altını çizen Yavaş, "(Ben başlama dedim) diye ifade vermiş müteahhit. 'Ama beni dinlemedi' demiş. Soruşturması devam ediyor. Üzüldük ama can kaybı olmaması çok önemli. Türkiye'de zaman zaman böyle olayları çok gördük. Çevredeki bütün evler tahliye edilerek hasarsız geçirildi. Allah beterinden saklasın." dedi. 

Yavaş, "Bakanlık Kentsel Dönüşüm Şubesi de burada. Kira yardımı yapılacak, eşyaları yapılacak ya da mevcut kurumların elindeki dairelerden birine de yerleştirebiliriz. O, önümüzdeki bir iki gün içinde belli olacak. Çalışmalar 24 saat devam edecek. Biz tekrar geleceğiz, nezaret edeceğiz." şeklinde konuştu.

Mülkiye başmüfettişlerinden Açelya Apartmanı ile ilgili soruşturma!


Geri Dön