27 / 04 / 2024

Murat İkiz: Hedef Havza bölgesine 5 yıldızlı otel yapmak!

Murat İkiz: Hedef Havza bölgesine 5 yıldızlı otel yapmak!

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza ilçesinde 2014 yılı içerisinde belediye ve kamu kapsamında toplam 270 milyon 750 bin liralık yatırım yapıldığını belirtti. İkiz, "Havza parlayan yıldız oldu" dedi.



5 YILDA ALTYAPI TAMAM 

Başkan İkiz, "Göreve geldiğimiz ilk beş yıl alt yapı ikinci beş ise üst yapıyı tamamlamak için çalıştık. Bu arada ilçedeki termal kaynakların arttırılması için de sondaj çalışmaları yapıldı ve termal su rezervi arttırıldı. 10 yıl içerisinde Kevser Akıllı Park ilçemizin prestij projesi oldu ve ilçemize bir çok ödül kazandırdı. 31 Mart yerel seçimleri sonrası ise ilçemize dahil olan 81 yeni mahallemize hizmetlerimizi hızlı bir şekilde ulaştırmak için çalışmalar başladık. Bu çalışmalar kapsamında 5 mahallemizde parke çalışmaları tamamlandı. 20 mahallemize oyun alanları kuruldu ve 81 mahallemize ise çöp konteynırı yerleştirildi. 10 yıl içerisinde Havza Belediyesi olarak 102 milyon 250 bin liralık yatırım yapıldı. Kamu yatırımları kapsamında ise ilçemizde bir çok önemli yatırım yapıldı. Bunların toplamı ise 168 milyon 500 bin lira. 10 yılda Havza Havza'da belediye ve kamu yatırımları kapsamında toplam 270 milyon 750 bin lira yatırım yapıldı. 

Samsunda nüfusuna orantı ile en çok yatırımı alan ilçe Havza oldu. Yapılan yatırımlar ile ilçemiz bölgenin parlayan yıldızı oldu" diye konuştu. 


HEDEF 5 YILDIZLI OTEL 

Gelecek 5 yılı da değerlendiren İkiz, "İlçemizin geleceği için iki önemli proje var. Birinci projemiz ilçemizi sağlık ve termal merkezi hainle getirmek. Bunun içinde çalışmalarımız devam etmekte. İlçemizde Termal Fizik Tedavi hastanemizin inşaatı devam etmekte. Ayrıca iki yatırımcı ile görüşmelerimiz devam ediyor. 

İlçemizde 5 adet 5 yıldızlı otel yapıldığında ilçemiz Karadeniz'in sağlık ve termal turizm merkezi haline gelecektir. İkinci önemli projemiz ise Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi. İnşallah oda bu yıl ekim ayı gibi tamamlanacak. İlçemizdeki istihdam sorununu çözecek olan OSB'mizin hayata girmesi ile ilçemiz Samsunun sanayi ve ticaret merkezi olacak. Buna bağlı olarak ta ilçemize tersine göç başlayacaktır" şeklinde konuştu. Toplantıya, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'in yanı sıra Başkan Yardımcısı Ömer Büyük, Encümen Üyeleri Kazım Yıldız, Erdinç Çevik ve bazı birim amirleri katıldı.


Hedef Halk


Geri Dön