19 / 04 / 2024

Murat Kurum: Konya’ya 11,5 milyarlık yatırım yaptık!

Murat Kurum: Konya’ya 11,5 milyarlık yatırım yaptık!

Konya Beyşehir'de inşaatı tamamlanan yatırımlar Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla hizmete açıldı.



 

Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beyşehir’de  TOKİ  2. Etap Toplu Konut Projesi, Konya Büyükşehir Belediyesi Bölge Asfalt Plenti ile Beyşehir Belediyesi’nin yatırımları için düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.


Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen törende açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aslının hızlı ve etkin karar alıp sahada uygulamak olduğunu  söyleyerek bu bağlamda 100 günlük eylem planında tüm Türkiye’de millet bahçeleri, millet kıraathaneleri yapma kararı aldıklarını belirtti. Bakan Kurum, “Bunların bir kısmını projelendiriyoruz ve bir kısmını da hayata geçiriyoruz. Çok kısa bir sürede de 81 ilimizde en az bir tane millet bahçesi ve kıraathane yapacağız. Bunun dışında da yine bakanlığımızın planları var. Bunun içinde katı atık arıtma tesisleri, şehit ailelerimize kredi verilmesi, sosyal konut üretimi ve altyapı ile akla ne geliyorsa bunların hepsini yapacağız. Biz ekonomik bir saldırı ile karşı karşıyayız ama yıllardır süren bu ekonomik savaşta milletimizle bir olduk. Bu savaşta net bir duruş sergileyerek bu savaştan galip çıkmayı başardık. 100 günlük eylem planlarımızın hiçbirinden de ekonomik savaştan dolayı bir durağanlık sergilemedik. Olması gereken tüm projeleri yapıyoruz” diye konuştu.

BAKANLIK OLARAK KONYA’YA 11,5 MİLYARLIK YATIRIM YAPTIK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti iktidarıyla birlikte şimdiye kadar Konya’da sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak toplamda 11,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterej, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bunların bir kısmı İller Bankası’nın altyapı ile alakalı atıksu tesisleri, arıtma, içme suyu, kanalizasyon gibi tesisleri. Yine genel bütçeden belediyelerimize 8 milyar lira kaynak aktardık. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile tam 18 bin 402 konut, 15 cami, 13 hastane, 18 ilkokul, kreş, kütüphane, 9 lise, sağlık ocağı, spor tesisi, 18 tane ticaret merkezi olmak üzere yaklaşık 2 milyar 200 milyon liralık iş yapmışız ki, bugün açılışı yapılacak bir proje de Beyşehir’deki 469 konutluk proje. Bu proje de yaklaşık 60 milyon bedelli. 100 konutluk diğer projemizi de inşallah en kısa sürede bitireceğiz.”

 


Geri Dön