29 / 03 / 2024

Murat Kurum: Pazartesi günü konteyner kentimiz hazır!

Murat Kurum: Pazartesi günü konteyner kentimiz hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depreminden sonra kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda yaşayan mahalle sakinleriyle buluştu... 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  İzmir  depreminden sonra kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda yaşayan mahalle sakinleriyle bir araya geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, Bornova Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, depremzedelere, bölgedeki konut projelerine ilişkin bilgiler verdi. 

Depremde tüm Türkiye'nin, zor günlerde nasıl bir ve beraber olunacağını tüm dünyaya gösterdiğini dile getiren Kurum, çok kısa bir sürede depremzedelere yardımların ulaştırıldığını belirtti.

Murat Kurum, depremde yaşamını yitiren 116 kişi için başsağlığı, yaralılara da şifa diledi. Bakan Kurum, arama kurtarma ekiplerine de çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti. 

Sosyal donatılarıyla bir yıl içinde yöresel mimariye uygun biçimde yapılacak konutları istişare etmek üzere depremzedelerle bir araya geldiklerini dile getiren Murat Kurum, depremzedelere seslenerek, şöyle konuştu:

"Burada sizlerin sıcaklığını, dostluğunu her zaman yanımızda gördük. Evet biz görevimizi yaptık. Devlet olarak yapılması gereken vazifeyi yerine getirdik. Sizlerle birlikte, acılarınıza ortak olmak suretiyle yaralarımızı sarmak için de hep birlikte hareket ettik. İnşallah biz daha önce yaşamış olduğumuz Elazığ, Malatya, Bingöl ve Van depremlerinde olduğu gibi İzmirli kardeşlerimizin yarasını sarmak için hep birlikte hareket edeceğiz. Size söz verdiğimiz gibi inşallah kasım ayı içerisinde TOKİ, inşaatları yerinde ve rezerv alanda olmak üzere başlatmış olacak ve 1 yıl içerisinde de inşaatları tamamlayıp sizlere teslim etmeyi öngörüyoruz."

- "Konteyner kent hazır"

Depremzedelere taşınma ve kira yardım süreçlerini hızlı bir şekilde yürütmeye çalıştıklarını da anlatan Murat Kurum şunları söyledi:

"İkinci günden itibaren bu ödemeleri yapmaya başladık. Hem Valiliğimiz ve AFAD ödemeleri takip ediyorlar. Koordinasyon merkezlerinde sizlerden gelen başvurular çerçevesinde yapılacak tüm yardımları yürütmeye gayret gösteriyoruz. 1000 konteyner kent kurulumu için çalışmalarımızı başlattık.  Konteynerlerimizi cuma günü itibariyle koymaya başladık. İnşallah bu hafta pazartesi günü konteyner kentimiz hazır. Söz verdiğimiz gibi 20 gün içerisinde tamamlayıp teslim edeceğimizi söylemiştik. Yurtlarımız ve misafirhanelerimiz müsait. Hiçbir vatandaşımızın zorluk çekmekten biz misafirhane ve yurtlarımızda onları misafir edebiliriz." 

Süreç içinde çadır kentlerin kurulduğunu belirten Murat Kurum, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Artık havaların soğumasıyla birlikte ihtiyaç kalmadığını görüyoruz. Onlarda konteyner kent kurulmuş olduğunda çadır kentlerimizin de tamamını bölgeden kaldırma çalışmaları yürütülecek. Ağır hasarlı binalar için yerinde 7 proje bölgesinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Aynı zamanda rezerv bölgede İzmir Şehir Hastanesi'nin hemen yanındaki alan yaklaşık 1 milyon 380 bin metrekarelik ilk etapta projeleri geliştireceğiz. Hem rezerv alandaki projelerle ilgili hem de yerindeki projelerle ilgili sizlere bilgi vereceğim."

Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da çalışmaları sürekli takip ettiğini ve talimatları verdiğini de sözlerine ekledi.

Bakan Murat Kurum, konuşmasının ikinci bölümünde, konut projeleri hakkında depremzedelere bilgi verdi ve soruları yanıtladı.  


Geri Dön