20 / 04 / 2024

Murat Levent Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

Murat Levent Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

2013 günü beyin kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Murat Levent Tatlıcı’nın Amerikalı eşi Donna Marie Tatlıcı, kayınvalidesi Sevil Tülin Turner’e dava açtı. Amerikalı gelin, eşi Levent Tatlıcı’nın ölmeden 4 ay önce ABD’de hazırladığı vasiyetnamenin Türkiye’de de tanınmasını talep etti.



Merhum Şehmuz Tatlıcı’nın 9 çocuğundan birisi olan Murat Levent Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre; Murat Levent Tatlıcı 2012'de evlendiği Donna Marie Tatlıcı, kayınvalidesi Sevil Tülin Turner’e dava açtı. Amerikalı gelin, eşi Levent Tatlıcı’nın ölmeden 4 ay önce ABD’de hazırladığı vasiyetnamenin Türkiye’de de tanınmasını istedi.

Levent Tatlıcı, evlendikten 9 ay sonra 11 Haziran 2013 günü beyin kanseri tedavisi gördüğü Amerika’da yaşamını yitirdi. Yurtdışında yaşadığı için Donna Marie Tatlıcı’nın evliliği 10 Şubat 2014’te Türk Konsolosluğu tarafından tescil edildi ve nüfus kayıtlarına işlendi.

AMERİKA HAKLI BULDU

İddiaya göre Murat Levent Tatlıcı, 2013 yılında vefat etmeden 4 ay önce bir vasiyetname hazırladı. Vasiyetnameye göre Tatlıcı tüm varlığını eşi Donna Marie Tatlıcı’ya bıraktı. Murat Levent Tatlıcı’nın vefatı sonrasında mirasıyla ilgili yetki belgesi eşi Donna Marie Tatlıcı’ya verildi. Ancak merhum Murat Levent Tatlıcı’nın annesi Sevil Tülin Turner, Amerika'da ‘vasiyetnamenin iptali’ için Amerikalı gelini Donna Marie Tatlıcı’ya dava açtı. 2016 yılında ABD'li mahkeme avacı Sevil Tülin Turner’in gelinine yönelik haksız etki ve tesirde bulunduğuna dair öne sürdüğü tüm iddiaları reddetti. Ek olarak mahkeme merhum Murat Levent Tatlıcı’nın ölmeden 4 ay önce hazırladığı vasiyetnamesinin geçerli olduğuna ve yetki belgesinin eşi Donna Marie Tatlıcı’ya ait olduğuna karar verdi.

TÜRKİYE’DE DE TANINSIN

Diğer yandan merhum Murat Levent Tatlıcı’nın kardeşlerinden Taha Tatlıcı, veraset ilamı için 2013'te 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Taha Tatlıcı açtığı davada, Levent Tatlıcı'nın bekar ve çocuksuz olarak vefat ettiğini bu nedenle mirasın kardeşler ve annesi arasında bölüştürülmesini talepm etti.  Karar tarihinde evlilik henüz kayıtlara işlenmemesi sebebiyle Donna Marie Tatlıcı yasal mirasçı olarak kabul edilmedi.  Bunun üzerine Donna Marie Tatlıcı, veraset ilamının iptali için İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı.

Murat Levent Tatlıcı nın miras davasında yeni gelişme!

Amerikalı gelini haklı bulan mahkeme, veraset ilamının iptali ile gerçek mirasçılık durumunu gösteren bir veraset ilamının çıkartılması yönünde karar aldı. Tarafların davayı temyiz etmesi sonrasında İstinaf Mahkemesi, ABD’deki mahkeme kararın Türkiye’de tanınması için yeni bir dava açılması sebebiyle kararın kaldırılması yönünde hüküm verdi.

‘GEÇERLİ OLSUN’ DİLEKÇESİ

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, “İstinaf Mahkemesi’nin bu kararın ardından dava İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne geri gönderilmiştir. Mahkeme, Donna Marie Tatlıcı’nın ABD’de kazandığı davanın kararının Türkiye’de de tanınmasını istemiştir. Ayrıca Murat Levent Tatlıcı’nın vasiyetnamesinin açılıp okunması talebiyle Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açmış olduğumuz davada da ABD’deki kararın Türkiye’de tanınması istenmiştir. Tüm bu nedenlerle merhum Murat Levent Tatlıcı tarafından ABD’de hazırlanan vasiyetnamenin Türkiye’de de geçerli olması için bu tanıma davasını açmış bulunmaktayız” ifadeleri yer aldı.
 

Salih Tatlıcı'nın miras davasında sular durulmuyor!


Geri Dön