16 / 04 / 2024

Muratpaşa Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Muratpaşa Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Muratpaşa Belediye Meclisi toplantısında, 1999 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir İmar Yönetmeliğinin geçerli olduğu alanlarda, plan notu eklenmesine ilişkin önerilen 16756 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı değişikliği görüşüldü.



Muratpaşa Belediye Meclisi'nin dünkü devam toplantısında, sözleşmeli personelin sözleşmelerinin yenilenmesi ve teknik bölümü mezunu olup ta geçici işçi statüsünde çalışan 41 personelin 2016 yılı vizeleri oybirliği ile kabul edildi. Muratpaşa Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ümit Uysal "m başkanlığında dün devam meclisini gerçekleştirdi. Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu doğrultusunda sözleşmeli personelin sözleşmelerinin yenilenmesi oybirliği ile kabul edildi. Meclis'te teknik bölüm mezunu olup ta sözleşmeyi statüde değil de geçici işçi olarak 41 personelin 2016 yılı vizeleri de oybirliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 4. maddesinde 1999 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir İmar Yönetmeliğinin geçerli olduğu alanlarda, plan notu eklenmesine ilişkin önerilen 16756 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı değişikliği görüşüldü. Maddenin oylanmasından önce söz alan AKP Grup Sözcüsü Cemal Öner'de "Biz bu maddeyi oylamıştık ama şöyle bir sıkıntımız var. E bendinde ticaret alanlarında bina cephe ve derinlik ebatları 40 metre ve daha fazla yapılabilir denilmesine ilişkin karar almaya yer için imar planı ile tespit edilen yapı karakteri mevcut doku ile uyumu dikkate alınarak mimari estetik komisyonları yetkilidir diye bir ibare var. Bizim mimari estetik komisyonumuz malum 5 CHP'li arkadaşımızdan oluşuyor. Bundan sonra alınacak kararlarda ve mimari ve estetik komisyonda 1 AKP'Lİ bir de MHP'li meclis üyesi olmasını talep ediyoruz" dedi.


İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Öztürk ise, "Yönetmelik ne diyorsa onu uyguluyoruz. Biz normalde imar ve estetik komisyonuna 9 kişi yazmıştık. Ama Bakanlığın bize verdiği bilgiye göre komisyonda 3 müdür 2 de meclis üyesi olacak dendi. Yönetmelik de açık. Başkan Uysal da,"Demek ki yönetmelik böyle diyor. Estetik komisyonu toplandığında muhalefet grubu da gerekli gördüğü yerlerde komisyon toplantısına katılabilir. Hepsine katılmak zorunda değiller"dedi. İlgili madde gündemden geldiği şekli ile kabul edildi.


Antalya Gerçek Akdeniz 


Geri Dön