19 / 04 / 2024

Musa Aykaç: 2014'te konut fiyatlarında artış devam edecek!

Musa Aykaç: 2014'te konut fiyatlarında artış devam edecek!

2014 yılında Nurol Tower, 2016 yılında ise Nurol Park projelerini teslim edecek Nurol GYO'nun Genel Müdürü Musa Aykaç, 2014'te konut piyasasındaki fiyat artışlarının devam edeceğini söyledi...



2014 yılında Nurol Tower, 2016 yılında ise Nurol Park projelerini  teslim edecek Nurol GYO'nun Genel Müdürü Musa Aykaç, 2014'te konut piyasasındaki fiyat artışlarının devam edeceğini söyledi.



 Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç'la gayrimenkul sektörünün 2013 yılı performansını, 2014 öngörülerini ve projelerini konuştuk. 2012 yılının gayrimenkul sektörü açısından geçtiğimiz yıllara göre nispeten daha durgun geçen bir yıl olduğunu söyleyen Musa Aykaç, geçmiş yıllardaki büyüme oranlarını, 2012 için telaffuz edemediklerini ve 2013 yılının ise bir önceki seneye nazaran biraz daha telafi yılı olduğunu ifade etti. 


'Yıldızı parlayacak' 


Gayrimenkulün bir yatırım aracı olarak önümüzdeki 5 yıl içinde yıldızının parlayacağını anlatan Musa Aykaç, "3. Havalimanı, 3. Köprü, Kanal istanbul gibi mega projelerin yarattığı rüzgar özellikle İstanbul'un gayrimenkulde çok daha cazip yatırım fırsatları sunmasını sağlıyor" dedi. 


Bu durumun gayrimenkul yatırımcısına da olumlu yansıdığını dile getiren Aykaç, 'Gayrimenkul, özellikle istanbul'da en yüksek prim yapan yatırım araçları listesinin ilk sıralarında yer alıyor, istanbul genelinde markalı konutlara yatırım yapan yatırımcının çok kısa bir süre içerisinde yüksek prim kazandığını gözlemliyoruz. Doğru proje ve doğru lokasyon tercih edildiğinde istanbul'da markalı gayrimenkulün iyi bir getiri sağlayacağı muhakkak" diye konuştu. 


Yeni konutlar revaçta Önümüzdeki dönemde konut piyasasmda fiyat artışlarının devam edeceğini de söyleyen Musa Aykaç, "Elbette, bölge bazlı olarak bu artış oranlarının değişkenlik göstermesi de muhtemel.  TOKİ  verilerine göre, Türkiye'nin 2023'e kadar yaklaşık 7.5 milyon konut ihtiyacı olacağı öngörülüyor. 2023'e kadar yaklaşık 3.1 milyon konutun 50 yaşnın üzerine çıkacağını düşünürsek her yıl fiziki ömrünü tamamlayan 90 bin konutun yenilenmesi gerekiyor. Bu tablo nedeniyle istanbul başta olmak üzere  birçok ilde sürekli yeni gayrimenkul projeleri geliştirilmeye devam edecektir" şeklinde konuştu. 


İki proje devam ediyor Nurol GYO açısından ise 2013 yılının iyi bir yıl olduğunu ifade eden Aykaç, "inşaat çalışmaları devam eden iki projemiz de hızla tamamlanıyor. Projelerimizden Mecidiyeköy'de yer alan Nurol Tower'ı 2014'te, Nurol Park'ı ise 2016'da teslim edeceğiz" dedi. 


Posta Gazetesi 


Geri Dön