24 / 04 / 2024

MÜSİAD Batum'da ofis açtı!

MÜSİAD Batum'da ofis açtı!

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği yurt dışındaki 166’ncı ofisini Gürcistan’ın Batum kentinde açtı. Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Temizkan, Gürcistan’ın en büyük ticaret ortağı ve yatırımcılarının başında Türkiye’nin geldiğini belirtti.



Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) yurt dışındaki 166'ncı ofisini Gürcistan'ın Batum kentinde açtı. Gürcistan ile ticari hayatın merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, Sarp Sınır Kapısı'nı hizmete açmasıyla başladığına değinen MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, ”Gürcistan ile ikili ticari ilişkilerimize bakıldığında, geçen yılın rakamlarıyla 1,4 milyar dolarlık ihracatımız var. Gürcistan'dan ithalatımız ise 300 milyon dolardan aşağı düşmüş durumda. Bizim lehimize ilerliyor ama komşu açısından bakıldığında en iyi ticaretin komşularla yapılacağını düşünecek olursak, rakamın geldiği yerden mutluyuz ve pazarın daha fazla gelişebileceğini biliyoruz” dedi. MÜSİAD Başkanı Olpak, Gürcistan'ın Batum kentindeki bir otelde, iki ülke ticaret hacminin artırılması için düzenlenen değerlendirme toplantısında, Çin'de temsilcilik açtıklarını, Batum'un ardından ekim ayının sonunda Fransa'nın Lyon kentinde de açılış yapacaklarını belirtti.


'2 MİLYONU AŞKIN GÜRCÜ VATANDAŞIMIZ VAR'

Türkiye'de 2 milyonun üzerinde Gürcü kökenli Türk vatandaşının yaşadığına dikkat çeken Olpak, “MÜSİAD ailesinin yeni temsilcisi MÜSİAD Gürcistan; Trabzon, Erzurum, Pekin yahut Almanya ve Cidde ile diğer şube ve temsilciliklerimizle aynı networkta yer alacak. Bu bağ, bizler için olduğu kadar, Gürcistanlı iş insanları için de anlamlıdır” dedi. Yurt içi ve yurt dışında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini de kaydeden Olpak, şöyle devam etti: “6-8 Ekim arasında Katar-Doha'da yapacağımız önemli bir organizasyonumuz var. High Tech Port by MÜSİAD Katar, iki ülke arasındaki stratejik güç birliğinin nişanesi olacaktır.”


Gürcistan'ın en büyük ortağıyız

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan iki ülke ilişkilerin her alanda ileri seviyede olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Türkiye, Gürcistan'ın en büyük ticaret ortağı ve en büyük yatırımcılarından biri. Türk vatandaşları, Gürcistan'ı ziyaret eden ülke vatandaşları arasında ilk sırada geliyor... Umarım Türkiye'deki diğer işadamlarının da Gürcistan'a yatırımı ve ilgisi artar ve bu da iki komşu kardeş ülkenin ilişkilerine katkı sağlar.”


Yeni Şafak


Geri Dön