29 / 03 / 2024

Mustafa Destici'den asgari ücretle ilgili çarpıcı iddia

Mustafa Destici'den asgari ücretle ilgili çarpıcı iddia

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 5 bin 500 TL'ye çıkarılan asgari ücrete ilişkin çarpıcı iddialarda bulunarak hükümete çağrı yaptı.



Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temmuz ayının başında yaptığı duyurunun ardından asgari ücret 5 bin 500 TL'ye yükseldi.

Partisinin programına katılmak için Samsun'a giden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, şehir merkezinde esnaf ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığı geçerek konuya ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

Mustafa Destici den asgari ücretle ilgili çarpıcı iddia

Asgari ücret ödemelerinin ve iş yerlerinin çok daha sıkı bir denetim mekanizması ile takip edilmesi gerektiğini savunan Destici, şu ifadeleri kullandı:

*Maalesef yıllar önce Çorum’da karşıma çıkan mevzu bugün Samsun’da da karşıma çıktı. Çok acı verici bir durum bahsettiğim konu da asgari ücretle çalışması gereken işçilere bazı işletmeciler tarafından asgari ücretin altında bir maaş ödendiğini duyduk.

*Bu işletmeler çalışanlarının banka hesabına 5 bin 500 olan asgari ücreti yatırıyor, sonra çalışandan bin lirasını geri alıyor.

*Bu denetim zafiyetinin bir sonucudur, bu tür denetimlerin daha da sıklaştırılması gerekir. Devlet asgari ücreti ne kadar açıklamışsa işçi çalıştıran yerler en az o kadar miktar para vermekle yükümlüdür.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön