23 / 04 / 2024

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Mersin'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için destek istedi.



Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında kentsel dönüşüm çalışmaları için destek çağrısında bulundu. Akdeniz Belediyesi'nde yer alan habere göre; Gültak kentsel dönüşümün acil olarak gerçekleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Mecliste konuşan Gültak,"Akdeniz’in, bu kentin kalbi olduğunu hepimiz kabul ediyoruz; Fakat iyi çalışmayan bir kalp vücuda kan pompalamaz, beyin çalışmaz, zaman içinde diğer organlar da çalışmaz. Eğer sağlıklı ve modern bir şehir istiyorsak; Türk, Kürt, Arap, Yörük, Roman, hiçbir ayrım yapmadan ve tüm kardeşlerimizin mağdur olmayacakları bir şekilde ve elbette iknaları sağlanarak, onlarla ortak bir noktada buluşarak bu şehri hep birlikte değiştirip dönüştürelim” çağrısında bulundu. 

Mustafa Gültak tan kentsel dönüşüm çağrısı!

5 Haziran Dünya Çevre gününde açılan Mersin Millet Bahçesi vasıtasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Elvan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ve  TOKİ  Başkanı’na teşekkür eden Gültak, “Çocuklarımıza bırakacağımız en iyi miras, temiz ve sağlıklı bir dünya, temiz bir hava ve ormanlardır” Başkan Gültak; “Dolayısıyla diyorum ki gelin, şehrimizin kalbini değiştirelim. Şehir, kaçak yapılarla dolu. Tabi bu sizin de benim de suçum değil. Geçmiş siyasetçiler bir kaçış yolu aramışlar” diyerek sözlerini sürdürdü. 

 Çay Mahallesi’ne 300 konut daha inşa edilecek

Barış Mahallesi’nde, 1 Eylül’de toplu konut konusunda çalışmaların tamamlanacağını ifadede Başkan Gültak; “Barış Mahallesi’nde insanlarımız, maalesef çok kötü koşullar altında yaşıyor. Proje sayesinde, orada da yeni ve modern konutlar, yeni caddeler, yeni yeşil alanlar, yeni parklar oluşacak” şeklinde konuştu. Çay Mahallesi’nde ise, 142 dönüm arazi üzerinde 415 konutun inşa edildiğini aktaran Başkan Gültak; bölgeye 300 konutun daha ilave edileceğini dile getirerek, şunları söyledi: 

“Toplam 142 dönüm içerisinde 700 konut yer alacak. Mersin’de başka bir örneği yok. Yemyeşil alanlar, kelebekler, arılar… Sabah ezanıyla öten kuşlar. Meclisimizde tekrar edeceğim ama Akdeniz’in sorunlarını çözmeden Mersin’in sorunlarını çözemezsiniz. Madem Akdeniz kentin kalbi; çalışmayan bir kalp vücuda kan pompalamaz, beyin çalışmaz, hiçbir organ çalışmaz. Çevre diyorsak, gelin Kürt, Arap, Yörük, Hristiyan kardeşlerimizin de mağdur olmayacak şekilde, iknaları sağlanarak onlarla ortak noktada buluşarak bu şehri birlikte dönüştürelim.”

“Eğer bu şehri dönüştürürsek, birçok park, otopark kazanır, yeşil alanları arttırırız. Lojistik alanlar, yeni sanayi alanları çıkarırız, limanı büyütürüz” şeklinde konuşan Başkan Gültak, “Ama bunun için sadece TOKİ’nin veya Akdeniz Belediyesi’nin kısıtlı imkânları ile yapılan çalışmalar yetmez. İşte tam da bu noktada hepinizden, tüm Meclis üyelerimizden destek istiyorum. Yıllarca bu sorun çözülmemiş, halının altına süpürülmüş. Gelin, Akdeniz’i hep beraber dönüştürelim. Akdeniz’de yaşayan Türk, Kürt, Arap, Yörük kadınlarının böyle yaşamaları, onların kaderi değil. Onlar da Yenişehir, Mezitli’de yaşayan insanların konfor imkânlarına kavuşsun, çocukların park alanları olsun” çağrısı yaptı.

"Kentin kaderini değiştirelim"

Akdeniz'de hava kirliliğine yönelik de açıklama yapan Gültak,  “Bakınız Yenişehir ve Mezitli’de bu durum yok. Toroslar’ın ise bir kısmında var. Peki, bunu nasıl çözeceğiz? Tek çözüm yolu var; Orada yaşayan insanları da ikna ederek bu bölgeleri dönüştüren projeleri hayata katmakla. Böylece şehrin havasını temizleyeceğiz. Alın size çevre projesi… Altı ay boyunca bu şehir, karbonmonoksit ve diğer zehirli gazlarla doluyor. Bu kirli havayı hepimiz soluyoruz. Kışın herkes sobasını yakıyor, göz gözü görmüyor. Alın size çevre sorunu! Gelin bu şehrin kaderini değiştirelim. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bize destek verin. Bir yandan TOKİ, bir yandan biz, diğer yandan siz, bir an önce bu şehrin dönüşmesi noktasında plan-projelerinizi hazırlayın. Hep birlikte bir ucundan tutup şehrimizi değiştirelim. TOKİ veya kentsel dönüşüm projeleri, sadece şehrin veya insanların modern bir yaşama kavuşmasını sağlamıyor, aynı zamanda bu dönüşüm çevreci de olacak” dedi. 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!


 


Geri Dön