29 / 03 / 2024

Müteahhide ayıplar için dava açılabilir!

Müteahhide ayıplar için dava açılabilir!

Kat malikleri tarafından, ortak alanlarda tespit edilen ayıpların giderilmesi için müteahhite karşı onarımın giderilmesine ya da onarım bedelinin ödenmesine ilişkin dava açılabiliyor.



Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Yeni ev satın aldım, sitenin ortak alanlarında ayıplar bulunuyor ve müteahhit tarafından bu ayıplar giderilmiyor. Ne yapabilirim?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Yeni ev satın aldım, sitenin ortak alanlarında ayıplar bulunuyor ve müteahhit tarafından bu ayıplar giderilmiyor. Ne yapabilirim?

Taşınmazın yapılması ve tesliminden sonra, site içerisinde projeye uygun yapılmayan ve sonradan ortaya çıkan ayıpların giderilmesi için, öncelikle eksik ve ayıplı işlerin uzman bilirkişilerce tespit edilmesi gerekmekte.

Sonrasında kat malikleri tarafından, ortak alanlarda tespit edilen ayıpların giderilmesi için müteahhite karşı onarımın giderilmesine ya da onarım bedelinin ödenmesine ilişkin dava açılabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus, daireyi müteahhitten satın alan kişilerin bu davayı müteahhide karşı açma hakları mevcut iken, müteahhitten sonraki kişiden satın alanların bu davayı müteahhide karşı açma hakları yoktur.

Projeden ev alırken bunlara dikkat edin!


Geri Dön