25 / 04 / 2024

Müteahhit belgesi nasıl alınır?

Müteahhit belgesi nasıl alınır?

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhit belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...



Müteahhit belgesi nasıl alınır?
Bir arsanın üzerinde bir bina yapılması amacıyla her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması, bu numaranın yapı ruhsatında, yapı kullanma izin belgesinde ve yapım işleri sözleşmelerinde kullanılması şartı bulunuyor.

Yapı müteahhidinin yapım işinin ruhsata ve ruhsat ekine uygun olarak proje inşa etmeleri için inşaat ve iş organizasyonunu sağlaması, mevzuat kapsamında yer alan tedbirleri alması gerekiyor.

Peki, müteahhitlik belgesi nasıl alınır? Müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir? Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Müteahhit belgesi nasıl alınır?

Müteahhitlik belgesi nasıl alınır? 

Müteahhitlik belgesi sadece o yapım işinde kullanılması için alınıyor. 5 yıl geçerli sayılan müteahhitlik belgesi 5 yılda bir yenileniyor. Müteahhitlere 32-40 saatlik bir eğitimin karşılığında müteahhitlik belgesi veriliyor.

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar

1- Tapu fotokopisi
2- Tapu Kayıt Belgesi (e-devlet'ten alınabilir.)
3- Nüfus Cüzdanı fotokopisi
4- Halkbankası Bakanlık 118 kodlu Hesabına TC Kimlik No ile 1.000 TL yatırıldığına ait dekont    aslı  (Havale  ve Eft  işlemleri  ile yatırılan ücret dekontları  kabul edilmemektedir.) 
5- Yetki Belgesi Başvuru Formu (EK-1) 
6-Geçici Belge nosu için aşağıda bulunan geçici  müteahhitlik  yetki  belgesi  numarasının   kullanımına ilişkin  bilgilendirme doldurulacaktır.              
7- Müşterek tapularda ortaklardan noter onaylı muvafakatname istenmektedir. 
8-Vekaleten başvuru yapılması halinde Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünde yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası  almakla ilgili  ibarenin  vekaletnamede olması zorunludur.

Müteahhit belgesi nasıl alınır?

Geçici ustalık belgesi dilekçe örneği 2021

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE

Yapım İşlerinde …………………………………… Ustası olarak çalışmaktayım. “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik”  uyarınca Geçici Ustalık Yetki Belgesi almak istiyorum.

Gereğini arz ederim.

…../……/ 20

ADI SOYADI

İMZA

ADRES:

TC Kimlik No:

Ev / İş Telefonu: 

Cep Telefonu:

e-posta Adresi: 

Eğitim Durumu: 

Müteahhitlik belgesi ücreti 2021

Geçici Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi numarası kayıt işlemleri ücreti (Gerçek ve Tüzel Kişiler ile Entegre Niteliğinde Olmayan Sera): 1.000,00 TL

Geçici Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi numarası kayıt işlemleri ücreti (Yapı Kooperatifleri ve Ticari İşletmeler): 2.300,00 TL

Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Numarası Kayıt İşlemleri Ücreti: 2.900,00 TL

Müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir?

Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön