26 / 04 / 2024

Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021

Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Müteahhit belgesi nasıl alınır?

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhit belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Müteahhit belgesi nasıl alınır?

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhit belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021!

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. İşte yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021...

İnşaat yapım sözleşmesi örneği 2021!

İnşaat yapım sözleşmesi, yapı sahibi ile yapı müteahhidi arasında imzalanıyor. Peki inşaat yapım sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte inşaat yapım sözleşmesi örneği 2021...

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna göre, yapı kooperatifleri artık ancak kurumlar vergisinden muafiyet koşullarını sağlamaları halinde geçici yetki belgesi alabilecek...

Müteahhitler yetki belgesi ile sınıflandırılacak!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Genel Kurul'da kabul edildi. Yapılan bu değişiklikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müteahhitleri yetki belgesiyle sınıflandıracak...

Ant Yapı, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi arasında!

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak hazırladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde ANT Yapı da yerini aldı.

Yapı Müteahhitlerinin Yetki Belgesi Tebliği'nde değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Yetki Belgesi Numaralarının İptal Edilmesi ile Şantiye Şefleri Hakkında Yapılacak İşlemlere İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Ant Yapı Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi listesinde!

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesi açıklandı. Listenin 86. sırasında Ant Yapı yer aldı. Ant Yapı Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından ödüllendirildi.

ESTA Construction, Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi listesinde!

Türk inşaat şirketi ESTA Construction’a büyük onur. 10 yılda gerçekleştirdiği ikonik yapılarla “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde bir önceki yıla göre 13 basamak yükselen firma, bu yıl listede 174’üncü sırada yer aldı.

Müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için; her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması zorunlu oluyor. Peki, müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir? Müteahhitlik belgesi hangi durumlarda iptal edilir?

Yapı müteahhitleri, şantiye şefleri ve ustalar yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmeliğin 3'üncü maddesinde değişiklik yaptı. Değişiklik bugünkü Resmî Gazete’de yayınlandı.

Müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?

Yapı müteahhitliği yapmak üzere yetki belgesi numarası almak isteyenler, Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Numarası Başvuru Formunu doldurup imzalıyor. Peki, müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?

Müteahhit yetki belgesi almak için ne gerekli?

İnşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapıların, yapı müteahhitliğini yapı sahibi de üstlenebiliyor. Bu durumda, yapı sahibine geçici olarak yetki belgesi numarası veriliyor. Peki, Müteahhit yetki belgesi almak için ne gerekli?

Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021 Haberi

Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!
2012 yılından bu yana yapı ruhsatı kapsamında yer alan bütün yapılar, bir yapı müteahhidi sorumluluğunda inşa ediliyor. Yapı müteahhitliğini üstlenecek olan her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması gerekiyor. 

Bu kapsamda yapı müteahhidinin yapım işinin ruhsata ve ruhsat ekine göre projeye başlayabilmeleri için mevzuat kapsamında yer alan tedbirleri alması şartı bulunuyor. 

Müteahhitlik belgesi sadece o yapı iöin geçerli oluyor. Belge ayrıca 5 yılda bir yenileniyor. Müteahhitlere yetki belgesi almadan önce 32-40 saatlik bir eğitim veriliyor. 

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul için şu şekilde:

1- Tapu fotokopisi
2- Tapu Kayıt Belgesi (e-devlet'ten alınabilir.)
3- Nüfus Cüzdanı fotokopisi
4- Halkbankası Bakanlık 118 kodlu Hesabına TC Kimlik No ile 1.000 TL...