19 / 04 / 2024

Müzeyyen Şevkin: 18 il ve 80 ilçe deprem riski altında!

Müzeyyen Şevkin: 18 il ve 80 ilçe deprem riski altında!

TBMM’de görüşülen torba yasa kapsamında gündeme gelen depremle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Adana Milletvekili Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, nüfusunun yüzde 92’sinin deprem kuşağında olduğuna dikkat çekti.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Adana  Milletvekili Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, olası Marmara depremine ilişkin uyarılarda bulundu.

Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre; Türkiye'de olası bir depremde onbinlerce insanın yaşamını yitirebileceği, yüzbinlerce ailenin barınma sorunuyla karşı karşıya kalabileceğini anımsattı.

Dr. Şevkin, Marmara depreminin üzerinden 21 yıl geçtiğini belirten Dr. Şevkin, “Depreme karşı önlem olarak ne yaptılar?” dedi.

RANTSAL DÖNÜŞÜM

Bilim insanlarının uyarılarına kulak verilmesi gerektiğine dikkat çeken Şevkin, “Türkiye'de 20 milyondan fazla yapı stokunun yüzde 75'i ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60'tan fazlası da 20 yaş üzeri konutlardan oluşuyor. Yüzde 50'ye yakını da oturulamaz durumda. İmar affı ve kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüme son verin. Ülkemizde 18 kent, 80'i aşkın ilçe ve 502 köy aktif fay zonları üzerinde bulunmaktadır.Bu yerlerde 100 bini aşkın konut ve on binlerce vatandaşımız risk altındadır” diye konuştu.

İstanbul depremi pusuda bekliyor!


Geri Dön