18 / 04 / 2024

Müzeyyen Şevkin'den Çukurova Bölgesel Havalimanı ihaleleri hakkında soru önergesi! 

Müzeyyen Şevkin'den Çukurova Bölgesel Havalimanı ihaleleri hakkında soru önergesi! 

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Çukurova Bölgesel Havalimanı'na ilişkin yapılan ihaleleri meclise taşıdı. Şevkin, mecliste yanıtlanması istemiyle soru önergesi sundu...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Adana  Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Çukurova Bölgesel Havalimanı’ndaki ihale konusunu TBMM gündeminde konuştu.

Sözcü'de yer alan habere göre; Dr. Müzeyyen Şevkin, Çukurova Bölgesel Havalimanı'ndaki ihaleleri değerlendirdi. Havalimanındaki olumsuzlukları ve ihalelerdeki karmaşıklıkları TBMM'de konuşan Dr. Şevkin, soru önergesi sundu.

Dr. Müzeyyen Şevkin tarafından sunulan önergede, şu sorular yer alıyor:

- İlk olarak 4 Şubat 2020'de gerçekleşeceği açıklanan ‘Çukurova Bölgesel Havalimanı Üst Yapı İhalesi' neden 16 Mart 2020'ye ertelenmiştir?

- 16 Mart'ta gerçekleşen ihaledeye katılan iki firmadan birinin 100 milyon euro kira bedeli karşılığında ihaleyi kazanmasına rağmen ihale neden iptal edilmiştir?

- Önergenin sunulduğu tarih itibariyle bölgeye ait hangi ihaleler kaç kez ve neden iptal edilmiştir?

- 15.12.2011′den bu yana projede kaç ihale gerçekleşmiş, bu ihaleler hangi ortaklıklara verilmiş, kaç kez temel atma töreni düzenlenmiştir?

- 2013 yılından 2020 yılına kadar Çukurova Bölgesel Havalimanı ihaleleri, iptalleri ve ödenekleri nedeniyle zarar yaşanmış mıdır? Uğratılmışsa toplam zarar ne kadar olmuştur?

- Bölgedeki yer altı su seviyesi incelenmiş midir? Yer altı su seviyesinin yüksek olmasından kaynaklı inşaat güvenliği açığı ve maliyet yüksekliği göz önüne alınmış mıdır?

Çukurova Havalimanı'nın ihalesi iptal edildi!

Çukurova'da mühürlenen inşaatta çalışmalar yeniden başladı!

Çukurova Havalimanı ihalesi yapıldı!


Geri Dön