24 / 04 / 2024

Nazım imar planı örnekleri!

Nazım imar planı örnekleri!

İmar planının güncellenmiş hali olarak adlandırabileceğimiz nazım imar planı belediyelerce yetkili kurumlar tarafında hazırlanıyor. Nazım imar planı özellikleri ve nazım imar planı örnekleri haberimizin içinde yer alıyor.



Nazım imar planı nedir?


Nazım imar planı, bölge ve çevre düzenine uygun olarak hazır haritalar üzerine işlenmiş kadastro durumu çizimi yapılmış, arazi parçalarını kullanım durumumu karakteristik özelliği ve nüfus yoğunluğuna bağlı olarak gelecekte ki yerleşim alanlarını, alt yapı kanallarını gösteren ulaşım ağlarının belirtildiği ve ileride oluşabilecek sorunların çözümü için imar planı esas alınarak 1/2000 ve 1/5000 ölçeğinde hazırlanan bir harita planıdır.



Şehir planlamasının önemli bir parçası olan nazım imar planı şehirlerin gelecek durumlarının şimdiden belirlendiği ve şekillendiği detaylı bir rapor olma özelliğine sahiptir.


Nazım imar planı özellikleri


Nazım imar planı 1/2000, 1/5000, 1/10000 1/25000 şeklinde hazırlanabilir. Ama çoğunlukla 1/5000 ölçekli harita planı uygulanmakta. Bunun nedeni ise ortalama bir değere sahip olması ile kullanışlı ve anlaşılabilir bir büyüklüğe sahip olmasıdır. Kadastral durumu işlenmiş haritalar üzerine yapılan nazım imar planı çevre düzenine ve durumuna göre de çiziliyor.


Belediye sınırları içerisinde yer alan kısımlara yapılabilen nazım imar planı her belediyenin kendi bölgesini kapsamaktadır. Uzman ve profesyonel kişilerin hazırladığı bu rapor gerekli görüldüğü takdirde var olan imar planının üzerinde değişiklik yapılabiliyor ve ya iptal edilebiliyor. Büyük bir önem ve dikkat verilmesi gereken imar planı ve nazım imar planı şehrin halkının yaşamını etkileyecek büyük bir güce sahiptir.


Nazım imar planı örnekleri


Nazım imar planı örnekleri!


Nazım imar planı örnekleri!


Nazım imar planı örnekleri!



Nazım imar planı ölçeği!

Nazım imar planı raporu!

Nazım imar planına itiraz!



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön