28 / 03 / 2024

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER başkanı seçildi!

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER başkanı seçildi!

İnşaatçılar Derneği’nin (İNDER) yapılan olağanüstü genel kurulunda Nazmi Durbakayım yeniden başkan seçildi.



Sektörün en eski ve tabana yayılı derneği olan İNDER, ekonomik zorlukların yaşandığı süreçte, duayen isim Nazmi Durbakayım'ın 3. Dönem başkanlığı ile yola devam kararı aldı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Türkiye ekonomisine karşı süren yurtdışı odaklı baskılara karşı en zorlu mücadeleyi veren inşaat sektörü olduğunu belirten Nazmi Durbakayım, sektörün bu mücadeleden başarılı ve daha güçlü çıkacağını dile getirdi. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere Emlak Konut GYO,  TOKİ  ve sektördeki tüm oyuncuların üzerlerine düşen görevleri başarıyla yerine getirdiğini söyleyen Durbakayım, sektörde yaşanan ‘Yeniden Yapılanma'nın önemine vurgu yaptı. Müteahhitlik faaliyetlerinin yeniden tanımlandığına işaret eden Başkan Durbakayım,  temeli güçlü bir sektörün her türlü ekonomik zorluğa direnç göstereceğini söyledi.

Sektördeki yeniden yapılanmaya İNDER'in de katkı sağlamak için çalışmalarını hızlandırdığını dile getiren Başkan Durbakayım, projelerin devamlılığını garantiye alacak ve son tüketici açısından mağduriyetleri ortadan kaldıracak olan ve SPV (Special Purpose Vehicle) olarak bilinen uluslararası sistemin hayata geçmesi için sektörle ilgili tüm kurumlarla çalışmasına devam ettiğini belirtti.

Başkan Nazmi Durbakayım, açıklamalarına yeniden yapılanma sürecinde Türkiye'deki tüm inşaat firmalarının sesi olmak için gerçekleştirilen Anadolu Açılımı'na yeni bir boyut kazandırılacağını da belirtti. Yurtdışına açılan konut üreticilerine de kapsayan üyelik sisteminin ilk olarak Almanya'da başlayacağını dile getirdi.

Başkan Durbakayım konuşmasında sektördeki konut satışlarında yeni bir dönem yaşandığını da söyledi. Artan yurtdışı satışlara bağlı olarak inşaatçıların da ihracatçı statüsüne alınarak Eximbank kredilerinden yararlanması gerektiğini söyleyen Durbakayım, Türkiye'ye milyarlaca dolar döviz kazandırma potansiyeli olan sektörün bu kapsamda desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Yeni dönemde aciliyeti olan konulara da değinen Başkan Durbakayım; kentsel dönüşüm hamlesine yeni bir ivme kazandırılması ve çözüm odaklı adımların atılmasının, Emlak Katılım Bankası'nın sektöre yeni ufuklar açacak hamleleri yapmasının önemiyle ilgili de konuştu.

Sektöre kadın eli değdi

Yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında, kadınların yapı sektöründeki göz ardı edilen katkısı ve güçlü duruşuna vurgu yapıldı. Her gelişmiş toplumun temelinde kadın emeği olduğuna inanan İNDER, başta yönetim kurulu olmak üzere icracı diğer kurullarda da aktif görev yapacak olan iş kadınlarına yer verdi. Kadının önemine dikkat çekmek amacıyla Genel Kurul'un pan heyetinin tamamı sektördeki iş kadınlardan oluşturuldu.

Nazmi Durbakayım'ın başkanlık yapacağı yeni dönemde, yönetim kurulunda A. Engin KEÇELİ, M. Emre ÇAMLIBEL, Abdullah BAYSAL, Salih KUZU, Mehmet Reşit GEDİZ, H. Kubilay SALİHVATANDAŞ, Kürşat Coşkun UFUK, İrfan AŞÇIOĞLU, Fatih ALBAYRAK, Yener YILDIRIM, Fatih HALDIZ, E. Ensar SARAL, Ayten BABAOĞLU ve Nimetullah KAYA yer alıyor.

Nazmi Durbakayım kimdir?


Geri Dön