25 / 04 / 2024

Nef Global dünyaya açılıyor!

Nef Global dünyaya açılıyor!

İhracatta özgün üretim için fikri mülkiyet ve marka hakkına sahip olunması çok önemli. Nef in gerçekleştirdiği gibi tamamen yerli fikirle ülkemize döviz girdisini sürdürülebilir bir modelle sağlamak mümkün...



Global gayrimenkullerin dünya üzerindeki değeri 220 trilyon dolar civarında bir büyüklüğe sahip. Gayrimenkul sektöründe dünya genelinde proje geliştiriciler hep yerel firmalar. ABD’nin en büyük markası sadece dört ya da beş eyalette proje geliştiriyor. Dünya genelinde, konut sektörü lider şirketinin toplam pazar payı binde 8’in altında. Sektörün Türkiye pazarındaki lideri Nef, aynı zamanda yurt dışında proje geliştiren güçlü konut geliştirici firmalardan biri konumunda.

Forbes'te yer alan habere göre; Nef, daha kurulduğu yıllarda bile global olma hedefiyle yola çıktığı için ismini koyarken her dilde kolay telaffuz edilecek bir isim seçmiş. ABD ve Avrupa piyasalarını farklı sosyo-ekonomik kriterlere dayanarak inceleyen Nef Global’in hedefi 2023’te 10 ayrı metropolde yer almak. Tam bir yıl önce Nef Globali kurduğunda yurtdışmda 62 ayrı firmayla masaya oturan Nef, şu anda 200den fazla firmayla görüşmelerini o kentlerdeki GDP, nüfus potansiyeli, borsa endeks performansı, turizm ziyaretçi rakamları gibi yatırım kriterlerine göre sürdürüyor.

Amerikalı ve Avrupalı geliştiriciler, Nef ile gerçekleştirecekleri ortaklıklarla Nef’in patentli keşfi “Foldhome” konseptinin yer aldığı projelere imza atmak istiyorlar. Patentli Foldhome konseptini yurt dışına ihraç eden Nef, özgürlüğü temel alan, paylaşım ekonomisine yönelik konsepti ile rekabeti dünyaya taşıyor.

İlk lansmanın 2010da New York’ta tasarımcılarla gerçekleştiren Nef, dünyanın en büyük 10 mimarlık ofisinden dördü ile beraber çalışıyor, bununla birlikte Alessi, Bentley, Boffi, Bombay Sapphire, BBB Emmebonacina, Cappellini, Kiehl’s, Levi’s’ın tasarımlarını yapan DrorStudio gibi ofislerle işbirliği içinde...

Avrupa İmar Bankası (EBRD) ile 120 milyon dolar sermayeli şirket kuran ve İş GYO, Fiba gibi Türkiye’nin güçlü firmalarıyla ortak proje geliştiren Nef, Brooldyn’de 215 milyon dolar değerinde ilk projesini geliştiriyor. Nef Brooklyn; Nef Global, Level One Holding ve Astor ortaklığıyla hayata geçiyor. INC ve HPDM tarafından tasarlanıyor. 107 konuttan oluşan proje ailelerin çok tercih ettiği Brooklyn bölgesinde, şehir merkezine 10 dakika mesafede yer alıyor.

Apple ve Amazon’un genel merkezlerinin bölgeye gelişi ile 50 bin kişilik beyaz yakalı nüfusun taşınacağı popüler bir bölgede geliştirilen Nef Brooklyn, St. Marks bulvarına bakan bölgenin en iyi okullarına yürüme mesafesinde ve Barclays Center’a dört blok uzaklıkta yer alıyor. Stüdyodan 4+1’e kadar farklı yaşam seçeceklerinin sunulduğu Nef Brooklyn’de, konut fiyatları 650 bin dolar ile 4,5 milyon dolar arasında değişiklik gösteriyor.

Embassy Group ile ortak geliştirilecek Londra’daki Nef Bracknell projesinin ilk tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapıldı. İngiltere’nin en yüksek getiri oranına sahip bölgesinde yer alan Nef Bracknell projesi Heathrow’a 19 mil/30 dakika, Londra şehir merkezine 50 dakika mesafede yer alıyor. 146 daireden oluşan projede stüdyo, 1+1 ve 2+1 yaşam seçenekleri yer alıyor. Tüm dairelerde ev içi teknolojik donanımları yöneten Amazon Alexa ve beyaz eşyada Smeg tercih edilmiş.

Yanı başında Lexicon isimli bölgenin en büyük alışveriş merkezinin faaliyete geçtiği Nef Bracknell’da, geniş yeşil alanlar, outdoor gym ve barbekü alanı yer alıyor. Oracle, Vodafone, 3M, Hewlett Packard gibi çok önemli firmalara, Eaten ve Wllington kolejlerine komşu mesafede yer alan projede fiyatlar 189 bin sterlinden başlıyor. Yüzde 20 oranında ön ödeme, yüzde 60 mortgage kullanımı ve kişiye özel ödeme planı ile sunuluyor. 999 yıllık tapu avantajı bulunan projede hukuk danışmanlık hizmeti veriliyor.

Londra emlak piyasasının tüm dinamiklerine hakim olan lider emlak kiralama ve teknoloji şirketi Rentify’ın Nef Bracknell ile gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde; tüm konutlar üç yıl boyunca kira getirisi garanti altında. “Garantili Kiralama” olarak adlandırılan bu sistemde eviniz için en doğru kira değeri; büyüklük, bölge ve bina yaşının yanı sıra mobilya ve teknolojik detaylarını da dikkate alan yapay zeka yazılımıyla hesaplanıyor. Rentify, kendi ağı üzerinden evinize hemen kiracı bularak, eviniz için adil piyasa değerinde üç yıla kadar kira garantisi veriyor.

ÇOK YAKINDA HİNDİSTAN'DA

Nef Globalin Londra'daki güçlü ortağı Embassy Group aynı zamanda Hindistan’ın en büyük gayrimenkul şirketi. Dünyanın en büyük ofis kiralama şirketlerinden Blackstone, Hindistan'da Embassy ile ortak. Hindistan' da 32 milyon öğrenci var ve nitelikli yurt yok. Bu pazarın gelişimine inanan Nef, Embassy Group ile Hindistan pazarına açılacak ve önümüzdeki dönemde proje geliştirecek.

Detaylı bilgi için; www.nef.global adresini ziyaret edebilirsiniz.

 


Geri Dön