19 / 04 / 2024

Nef'ten 16 günde 254 milyon TL’lik satış!

Nef'ten 16 günde 254 milyon TL’lik satış!

Gayrimenkulde hayata geçen faiz indirimi ve kampanyaların sektörü hareketlendirdiğini anlatan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Timur “Son 16 günde 254 milyon TL’lik satış yaptık. 1 Ocak-15 Haziran dönemde ciromuz da 610 milyon TL’yi aştı” dedi.



Gayrimenkul sektöründe son dönemde yaşanan canlanma markalı konut üreticilerinin satış rakamlarını etkiledi. 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle başlatılan kampanyanın salgının yaralarını sardığından bahseden Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Sadece Nef olarak biz 16 günde 254 milyon TL’lik satış rakamına ulaştık. Bu sürede 202 ünitenin satışını gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında bu dönemin nasıl bir hareketlilik getirdiği ortada. Bu şekilde giderse ülkemizde nisan ve mayıs ayı konut satışlarındaki erime telafi edilip, yıl sonunda geçen yılın en az yüzde 5 üstünde bir konut satışına ulaşılabilir” şeklinde konuştu. 

Karar'da yer alan habere göre; son dönemde yaşanan canlılıkla 1 Ocak – 15 Haziran arası cirolarının da 610 milyon TL’ye ulaştığını anlatan Erden Timur, “Biz aslında bu yıl yola 1 milyar TL’lik bir ciro beklentisiyle çıkmıştık. Gelinen noktada bu hedefimizi yukarı yönlü revize edeceğiz” dedi. 2020’yi bir ‘teslim yılı’ olarak planladıklarından bahseden Timur, “Şantiyelerimizde pandemi döneminde tedarikçi kaynaklı bir miktar yavaşlama olsa da asla bir durma olmadı.  Şu an Nef Sancaktepe, Nef Çekmeköy, Nef Reserve Yalıkavak ve İnistanbul Konsept’te teslimlerimize başladık. Bu dönemde neredeyse 2 bin konutu aynı anda teslim ediyoruz. Bunun dışında, Nef Bahçelievler’de teslimlere Ekim 2020’de başlamayı planlıyoruz. Son beş yılda teslim ettiğimiz daire sayımız da 8 bini aşacak” dedi.

Başlatılan kampanya kapsamında Nef Bahçelievler ve Nef Sancaktepe projeleriyle dahil olduklarından bahseden Timur ayrıca Anadolu’daki projeler ve yurt inşaatlarına da ayrı bir parantez açtı. Nef’in uzun süre önce gayrimenkul sektöründe yatırımlarını çeşitlendirdiğini anlatan Timur, şu ifadeleri kullandı: ''Novu markalı yurt inşaatlarına da yenileri eklenecek. Anadolu şehirlerimizin potansiyeli çok yüksek. Eskişehir, Yalova, Kocaeli ve Sakarya gibi lokasyonlarda yurt ve konut projeleri geliştirmek üzereyiz. Hedefimiz 2023’de 10 şehirde Novu yurt markamız ile yer almak.''

KORONA SONRASI ARSAYA TALEP PATLADI

Nef’in Nef City 82 markası ile Kırşehir Kaman’da Hirfanlı Barajı’na sınır imarlı arsa geliştirmek için geçtiğimiz yıl başladıklarını anlatan Erden Timur, 3 ayda 54 bin metrekarelik arsa sattıklarını açıkladı. Timur, “Alanların çoğu ticaretle uğraşan esnaflar veya İstanbul gibi büyük şehirlerden profesyoneller. Ancak bu alanda büyük yatırımlarımız olacak. Şimdi Ege taraflarında ve  İzmir  çevresinde yerlerimiz var. Ayrıca İstanbul’a yakın lokasyonlarda da planlama yapıyoruz. Ülkemizde arsa yatırımlarının yüzde 90’ı imarsız arsalara yapılıyor. Yol mu geçecek, nasıl bir şekil alacak bilinmeden. Biz ise öncelikle imarlı arsa satışı gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Tekerlekli mobil evlerle, konut sahipleri evlerini yanında taşıyacak!


Geri Dön