20 / 04 / 2024

New York’ta metroda yaşayan evsizler tartışması!

New York’ta metroda yaşayan evsizler tartışması!

New York’ta koronavirüs sonrasında yeniden ekonomiyi açmak için alınacak ek önlemlerle ilgili tartışmalar sürerken kentin evsizlerle ilgili sorunu yeniden gündeme geldi.



ABD’de Corona virüsü salgınından en fazla etkilenen eyalet olan New York’ta hastaneye yatma oranı yüzde 70 oranında azaldı. Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, vaka ve ölü sayısı da zirveye ulaştıktan sonra geriliyor. New York’ta son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 335 kişi olarak açıklandı.

Eyalette salgın hastalık sonrasında yeniden ekonomiyi açmak amacıyla alınacak ek önlemlerle ilgili tartışmalar sürerken şehrin evsizlerle ilgili sorunu tekrardan  gündeme geldi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Büyükşehir Ulaşım İdaresi'nden (MTA) evsizlerin metro araçları ve metro istasyonlarından çıkartılmasını talep etti.

MTA yetkilileri de evsizlerin çıkartılmasının belediyenin yetkisinde olduğunu belirtti.

“Çalışmak zorunda olanların hayatı risk ediliyor”

New York Daily News gazetesi, metroya maskesiz şekilde binen, metro istasyonlarında yaşamını sürdüren çok sayıda evsizin fotoğrafını yayınladı.

New York Valisi Andrew Cuomo, gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında, gazetenin metroya maskesiz olarak binen bir evsizin fotoğrafının bulunduğu bugünkü birinci sayfasını gösterdi.

 

Atina'da evsizler koronavirüs tehlikesiyle yaşıyor!


Geri Dön