20 / 04 / 2024

Niğde-Gölcük otoyolu projesinde ödenmeyen kamulaştırma bedelleri mecliste!

Niğde-Gölcük otoyolu projesinde ödenmeyen kamulaştırma bedelleri mecliste!

Niğde-Gölcük arasında otoyol inşaatıyla tarım alanları alınan Pınarcık köylülerine yapılması gereken ödemeler yapılmaması nedeniyle yaşanan mağduriyet mecliste konu oldu..



Niğde-Gölcük otoyolu projesinde ödenmeyen kamulaştırma bedelleri mecliste!


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde-Gölcük arasında otoyol inşaatıyla tarım alanları alınan Pınarcık köylülerine yapılması gereken ödemeler yapılmaması nedeniyle yaşanan mağduriyeti meclis gündemine taşıdı.


TBMM toplantısında söz alan Gürer "Niğde çiftçilerinin çok yönlü sorunları vardır; ürünlerini zor koşullarda üretmekte ve pazarlamada sorun yaşamaktadır. Hükûmet ne yazık ki üreticinin hak edişlerini dahi zamanında vermeyerek mağduriyetlerinin artmasına neden olmaktadır. Niğde ilinde 2016 yılında verilmesi gereken sertifikalı patates tohum desteği, yasaklı tarla desteği, hububat ve bakliyat desteği, mazot, gübre desteği gibi ödemelerin yapılmaması çiftçileri zor durumda bırakmıştır. Geçen yıl don ve dolu nedeniyle zarar gören çiftçi de gereken desteği alamamıştır.


Niğde-Gölcük arasında otoyol inşaatıyla tarım alanları alınan Pınarcık köylülerine yapılması gereken ödemeler yapılmadığı için köylüler aylardır mağdurdur.


Bir an önce çiftçilere yapılması gereken ödemelerin yapılması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Hükûmete çağrıda bulunuyorum." dedi.




Geri Dön