17 / 04 / 2024

Nihat Özdemir: Şantiyeleri bir gün bile durdurmadık!

Nihat Özdemir: Şantiyeleri bir gün bile durdurmadık!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, darbe girişimi sonrasındaki süreci anlattı. Özdemir, inşaat sektörünün eskiye göre daha hızlı bir büyümenin gerçekleştiğini belirtti.



Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen darbe girişimi sonrasındaki süreci değerlendirdi. Özdemir, Türkiye ekonomisinin hain darbe girişimini çok hızlı reaksiyon göstererek hafif atlattığını vurguladı.


Özdemir, "Normalde dünyanın başka bir ülkesinde böyle bir girişim olsa bunun ekonomi üzerinde çok daha yıkıcı sonuçları olurdu" diye konuştu.


 Türkiye'de bu olayı takip eden pazartesi gününde tüm sektörlerin ara vermeden çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Özdemir, "Ertesi gün borsalar açıldı. Fabrikalar üretime devam etti. Bankalar normal bir biçimde çalışmayı sürdürdüler. Merkez Bankası hızla gerekli tedbirleri aldı. İnşaat sektörü de gerek yapılan kampanyalarla, gerekse hükümetimizin aldığı tedbirlerle bu süreci yara almadan hatta daha öncesine göre daha hızlı bir büyüme göstererek atlattı" ifadelerini kullandı. 


Türkiye'nin ekonomik açıdan hain darbe girişimiyle birlikte önemli bir stres testini atlattığını belirten Özdemir, "Ekonominin bu tür şoklara ne kadar dayanıklı olduğu da bu vesileyle görülmüş oldu" dedi.


Yatırımlarına tam gaz devam ettiklerini açıklayan Özdemir, "Fabrikalarımız çalışmaya devam etti. Hatta Türkiye ve dünyada önemli projelere yatırım kararları aldık. Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu İnşaatı, Çetin Barajı ve HES yatırımı, Gürsöğüt Barajı ve HES yatırımı kararları darbe sonrasında aldığımız önemli yatırım kararlarıydı" şeklinde konuştu.


İstanbul Yeni Havalimanı, TANAP, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yusufeli Barajı gibi önemli şantiyelerde ise inşaatlarına hiç bir zaman ara vermediklerini ifade eden Özdemir şu şekilde konuştu: "Kuveyt'te de Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal binasının temelini attık.  Ankara  ve Kilis'te iki önemli çimento fabrikası yatırımına başladık ve bu yatırımlara ara vermeden sürdürdük. Bu ülkeye yatırım yapmaktan da büyük bir onur ve gurur duyuyoruz."


Ekonomik çarkların dönebilmesi için istihdam seferberliğine katıldıklarını belirten Özdemir, ifadelerine şu şekilde son verdi: "Yeni yatırım kararları da aldık. Çetin Barajı'nda 2 bin kişinin üzerinde istihdam sağlayacağız. İstanbul Yeni Havalimanı'nda 27 bin olan çalışan sayımızı bugünlerde 30 binin üzerine çıkarıyoruz. Diğer tüm yatırımlarımızda da bu şekilde mümkün olduğunca ekonomiyi rahatlatacak tedbirler almaya gayret gösteriyoruz.''




Sabah


Geri Dön