26 / 04 / 2024

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in villasına inceleme! 

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in villasına inceleme! 

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in, imar barışı öncesinde imar izni olmayan 1700 metrekare arsa üzerine 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddialarıyla ilgili AKP İlçe Başkanı Ufuk Ay, açıklama yaptı.



Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in imar barışı öncesinde imar izni olmayan arsa üzerine 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddialarıyla ilgili AKP ilçe başkanı Ufuk Ay açıklamalarda bulundu. 

Finans Gündem'de yer alan habere, Ufuk Ay, dosyanın bakanlıkta olduğunu, bakanlığın talimatıyla incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin de bu yapının imar barışından yararlanamayacağı yönünde tespit yaptığını belirtti. Ufuk Ay, “Bu yapı acilen kaldırılmalıdır. Bu yapıyı yapanlar hakkında da imar barışı ile ilgili yasal düzenlemede belirtilen TCK’nın 206’ncı maddesine göre gerekli soruşturma açılmalıdır” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, iddiaya göre geçtiğimiz yıl, Hasanağa Mahallesi’nde bulunan ve imara kapalı olan baraj havzasında, 1700 metrekarelik arsa satın aldı. Bu arsa üzerine 7 milyon TL harcayıp, lüks villa yaptırdı. Tamamlanan inşaatın ardından, villanın kapısının önüne asfalt döküldü.

31 ARALIK 2017’DEN SONRA YAPILDI İDDİASI

İddiaların ardından AKP Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, hem Nilüfer Belediyesi’ne hem de Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne konunun incelenmesi ve gereğinin yapılması ile ilgili yazı yazdıklarını ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Ufuk Ay, aldıkları uydu görüntülerinden villanın 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapıldığını, bu nedenle İmar Barışı’ndan faydalanamayacağını belirtti.

Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem, “O binayla ilgili biz bakanlığa görüşlerini sorduk. Herhangi bir sıkıntı varsa, ‘yasadan sonra yapıldı mı’ diye, sorduk. Tabi ki yıkım konusunda da gerekli tebligatları yapacağız ve yıkmazlarsa da biz bizzat gidip, kendimiz yıkacağız” dedi.

AKP İlçe Başkanı Ufuk Ay, yaptıkları tespitleri sundukları Nilüfer Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden kendilerine konu ile ilgili yazının geldiğini belirtti. Ay, “Büyükşehir Belediyesi’nden ve Nilüfer Belediyesi’nden bize gelen yazılarda, yapıyı yapanların imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi aldığını, bu kayıt belgesinin geçerli olup olmadığının araştırılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sorulduğunu, gelecek cevaba istinaden de bu yapıyla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını belirttiler” ifadelerini kullandı.

TARIMSAL NİTELİĞİ KORUNACAK ALAN

Ufuk Ay, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden gelen açıklamada, alanın 1/5000 ölçekli nazım imar planı içerisinde su kaynaklarını koruma kuşağı mutlak alanında ve tarımsal niteliği korunacak alanda kaldığını ifade etti. Ay, “Yani buradan anlaşılıyor ki; bu yapı imar barışından yararlanabilir olsa dahi, konum itibariyle, plan itibariyle zaten kaldırılmalıdır. Bu kadar gecikmeye gerek yoktu. İmar barışı ile ilgili yasal düzenleme, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsar. Biz uydu görüntülerinden buranın 2018 yılında, yani yasanın kapsadığı tarihten sonra yapılmaya başladığını belirledik. Dolayısıyla imar barışından yararlanamaz. Böyle bir alanda yapılamaz bu yapı dedik” diye konuştu.

‘ÖRNEK OLMASI İÇİN KALDIRILMALI’

Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yazışması sonrasında dün akşam Çevre ve Şehircilik İl Müdürü telefonla görüştüğünü söyleyen Ay, şunları söyledi:

"Bakanlıktan, burasının uydu görüntülerinin ve eldeki bütün belgelerin ve yapının, alanının incelenmesinin sonrasında imar barışı ile ilgili belgelerin geçerli olup olmadığının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün tespit edilmesi yönünde yazı gelmiş ve müdürlük de burada gerekli incelemeleri yaptı. İnceleme sonrasında bu yapının bizim daha önce ihbarda bulunduğumuz şekliyle imar barışından yararlanamayacağı ile ilgili tespiti yapmış, Büyükşehir Belediyesi’ne yazıyla bildirmiş. Muhtemel ki yazının sonuçları bize de gelecektir. Bu yapı örnek olması açısından acilen kaldırılmalıdır. Çünkü burası su toplama havzası ve mutlak koruma alanı içerisindedir."

Villanın en kısa sürede yıkılmasını beklediklerini belirten Ay, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Ufuk Ay, “Şu ana kadar yasal düzenlemeler, olması gerektiği haliyle gitmekte. Ama önemli olan bu yapının bir an önce kaldırılmasıdır ve beklentimiz de şudur ki; bu yapıyı yapanlar hakkında da imar barışı ile ilgili yasal düzenlemede belirtilen TCK’nın 206’ncı maddesine göre gerekli soruşturmanın da açılmasıdır. Kaçak yapı yapma suçunun ötesinde yalan beyanda bulunma suçu da vardır burada. bu konu ile ilgili gerekli çalışmalar da yapılmalıdır” diye konuştu.


Geri Dön