26 / 04 / 2024

Nişantaşı Koru projesinin değeri dudak uçuklattı!

Nişantaşı Koru projesinin değeri dudak uçuklattı!

Emlak Konut GYO güvencesi ve DAP Yapı imzasıyla inşa edilen Nişantaşı Koru projesinin değeri belli oldu. 2021'in hasılat şampiyonu olan projenin değerleme raporu yayınlandı. Peki Nişantaşı Koru projesinin değeri ne kadar?



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Nişantaşı Koru değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. 

Nişantaşı Koru projesinin 2021 yılsonu değerleme raporu yayınlandı. Nişantaşı Koru projesi, İstanbul ili, Şişli ilçesi, Teşvikiye Mahallesi, 405 ada 110, 111 ve 112 parsellerde konumlanıyor. 13 bin 725,87 metrekarelik arsa üzerinde bulunan gayrimenkul, Hakkı Yeten Mahallesi'ne cepheli konumda. Parsellere ulaşım özel ve toplu taşıma araçlarıyla sağlanabiliyor; ulaşım için Valikonağı Caddesi ve Hakkı Yeten Caddeleri üzerinden geçen otobüsler ile ya da Osmanbey Metrosu kullanılabilir. Özel araçlar ile taşınmazlara ulaşım D-100 Otoyolu üzerinden sırasıyla Barbaros Bulvarı, Yıldız Kavşağı, Cedidiye Sokak, Üzengi Sokak, Fulya Deresi Sokak, Fulya Deresi Sokak, Muradiye Bostanı Caddesi, Ihlamur Yolu Sokak, Hacı Emin Efendi Sokak ve Büyük Çiftlik Sokak izlenerek, Büyükdere Caddesi üzerinden ise sırasıyla Halaskargazi Caddesi, Etfal Hastanesi Sokağı, Dere Sokak, Matbaacı Osmanbey Sokak, Hacı Mansur Sokak, Vali Konağı Caddesi, Poyracık Sokak ve Büyükçiftlik Sokak yolları kullanılarak ulaşılabilir. 

Nişantaşı Koru projesinin değeri dudak uçuklattı!

Proje kapsamında 405 ada 110 parsel üzerinde A, B ve C blok olarak isimlendirilmiş 3 adet blok, 405 ada 111 parselde ise D ve E olarak isimlendirilmiş 2 adet blok bulunuyor. 405 ada 110 parselin inşaat alanı 17.293,13 metrekare, 405 ada 111 parselin inşaat alanı ise 18.391,42 metrekare olarak belirlendi. 

Nişantaşı Koru projesinin değeri dudak uçuklattı!

Geçtiğimiz Ağustos ayında satışa sunulan Nişantaşı koru projesi, Emlak Konut GYO güvencesi ve DAP Yapı imzasıyla hayata geçiriliyor. Sağlıklı evler konseptiyle inşa edilen proje, hem mimari, hem arazi, hem de yatırım değeri açısından örnek teşkil ediyor. Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında konumlanan proje, bahçe villa ve teras villa seçeneklerinin de ilk kez tasarlandığı proje niteliğinde. DAP Yapı Nişantaşı Koru projesi, City’s Alışveriş Merkezi’ne de 300 metre mesafede yükseliyor. 5 ila 10 kat arasında inşa edilecek projede dairelerin tavan yüksekliği minimum 4 metre olacak. 

Projede toplam 160 konut ve 5 blok yer alıyor. Teslim süresi 36 ay olarak belirlenen projede, 2+1 ve 3+1 konut tipleri bulunuyor. 24 dönüm büyüklükte hayata geçirilen Nişantaşı projesinde 60 bin metrekarelik koru alanı yer alıyor. Nişantaşı Koru projesi, Emlak Konut GYO'nun “Yıl Bazlı Satış Raporu”na göre 2021’in 3’üncü çeyreğinde hasılat şampiyonu olarak seçildi.  

Nişantaşı Koru projesinin değeri dudak uçuklattı!

Nişantaşı Koru projesinin Emlak Konut GYO payına düşen mevcut değeri KDV hariç 667 milyon 650 bin TL olarak belirlenirken, KDV dahil 787 milyon 827 bin TL değer takdir edildi. 

Projenin tamamlanması durumunda net bugünkü değeri KDV hariç 1 milyar 970 milyon 902 bin 337 TL olurken, KDV dahil ise 2 milyar 325 milyon 664 bin 758 TL olarak belirlendi.

Nişantaşı Koru projesinin tamamlanması durumunda Emlak Konut GYO payına düşen net bugünkü değeri KDV hariç 705 milyon 500 bin TL olurken, KDV dahil ise 832 milyon 490 bin TL değer takdir edildi. 

Nişantaşı Koru projesinin değeri dudak uçuklattı!

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması:
"İstanbul Şişli Teşvikiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ile ilgili Nişantaşı Koru projesi için hazırlatılan 2021 Yıl Sonu "Gayrimenkul Değerleme Raporu" ekte yer almaktadır.

Dosya için tıklayın

Nişantaşı Koru satışta! 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön