19 / 04 / 2024

Nöbetçi noterlik uygulaması 3'üncü haftasında!

Nöbetçi noterlik uygulaması 3'üncü haftasında!

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği’nin nöbetçi noterlik uygulaması kapsamından 6 Nisan 2019 Cumartesi günü hayata geçirilen nöbetçi noterlik uygulaması için 3'üncü haftaya girildi.



Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği tarafından 6 Nisan 2019 Cumartesi günü hayata geçirilen nöbetçi noterlik uygulaması sürüyor. Malatya Son Söz Gazetesi'nde yer alan habere göre; uygulamanın 3'üncü haftasında Türkiye genelinde hem çalışanlar hem de hizmet alanlardaki memnuniyetler devam ediyor. 

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından takip edilen uygulamada en büyük memnuniyeti ise hafta içi çalışmak zorunda kalan ve izin alamayan vatandaşlar oluşturuyor. Noterlerde en çok yapılan işlemleri  ise 2.el araç alım ve satımları oluşturuyor. Nöbetçi noter listesinin Türkiye Noterler Birliği resmi web sitesinde yayınlanıyor ve her hafta tek bir noter Cumartesi Pazar günleri nöbetçi kalıyor.

Nöbetçi noterlik uygulaması 3 üncü haftasında!

Uygulama hakkında değerlendirmelerde bulunan Malatya 3. Noter Vekili Mustafa Baktimur ise, “Hafta sonu hafta içerisinde hangi işleri yapıyorsak bütün işlemleri hafta sonu nöbetlerimizde de yapıyoruz. Bunlar içerisinde en çok araç devirleri ve vekâlet işlemleri yer alıyor. Bunun yanında Gayrimenkul satış vaadi, Zilyetlik devri, Miras taksimi, Gayrimenkul, Şirket, İrtifak hakkı vaadi ve ortak mülkün idaresi, Mülkiyeti muhafaza kaydı, Kira, Taksim ve ifraz, Evlat edinme sözleşmesi gibi bütün noterlik işlemlerini de hafta sonları istisnasız yapıyoruz.” diye konuştu.

Nöbetçi noter uygulaması başladı!


Geri Dön