25 / 04 / 2024

NT, okul sezonunu yeni mağazalarla açtı!

NT, okul sezonunu yeni mağazalarla açtı!

NT Mağazaları 2011-2012 eğitim öğretim dönemine hızlı bir giriş yapıyor. NT,  hazırladığı birçok kampanyanın yanı sıra yeni mağazalarla büyümeye devam ediyor



Pazartesi günü başlayacak okul alışverişi döneminde çocuklara ve ailelerine tam hizmet sunmak isteyen NT, bu kapsamda hazırladığı birçok kampanyanın yanı sıra yeni mağazalarla büyümeye devam ediyor. Yurtiçi ve yurtdışında toplam 8 ülkede hizmet veren mağaza, son olarak Bingöl, çırağan Gebze, Tokat, çankırı, Zonguldak, Düzce, İnegöl, Nevşehir ve Mahmutbey'de de yeni açılışlar gerçekleştirdi. NT Genel Müdürü şžeref Zekai Kolak, 2010 yılı TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre Türkiye'de ilk ve ortaöğretimde toplam 69 bin 684 okul, 774 bin 363 öğretmen ve 16 milyon 845 bin 528 öğrenci bulunduğunu belirterek eğitim ve öğretim sektörüne hizmet vermenin çok ciddi bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini söyledi. Öğrencilerin kullanacağı malzemelerin kalitesini önemsediklerini, bu dönem için hazırlıkların altı ay öncesinden başladığını belirten Kolak, 'Öğretmen, öğrenci ve velilerle bir önceki dönemin değerlendirmeleri yapılarak bu değerlendirmeler sonucunda beklentileri tespit etmekte, gerekli iyileştirmeleri gerçekleştirmekteyiz. Ürünlerimizi titizlikle seçerken seçimlerimiz sırasında tedarikçilerimizden sağlık, garanti, kalite gibi önemli kriterlerde belgeler talep etmekteyiz. Bu kriterleri karşılayan tedarikçilerimizin ürünleri mağazalarımızda yerini alırken bu ürünlerin en iyi şekilde sunulması için tüm personelimiz bu önemli dönem öncesinde eğitimler almaktadır.' dedi. Okula dönüş kapsamında 545 yeni sezonluk çalışanın katılımı sonrasında 1.786 personeliyle ekonomik anlamda da önemli bir istihdam gücünün temsilcisi konumunda olan, mağazalarında çocuk gelişimi uzmanları da istihdam eden NT, çocukların ihtiyacı olan doğru kitapları onlara sunmayı hedefliyor. Türkiye'de nüfusu 50 bin ve üzeri olan her yere sorumluluk sahibi bir mağazacılık anlayışını götürmeyi planlıyor. Okuma alışkanlığını artırmak ve daha çok okur kazandırmak misyonu ile hareket eden NT, bu değişimin çocuklardan başlayacağına inanıyor.

çocuk gelişimine ve kaliteli bir eğitim alması için okulöncesi ve okul dönemine de büyük bir hassasiyet gösteriyor. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 71 ilde 5 yaş (36-72 aylık) çocukların okulöncesi eğitiminin zorunlu hale getirilmiş olmasından sonra özellikle bu alanda bu çocukların ihtiyaçlarını karşılama adına özel hazırlıklar gerçekleştirdiklerini anlatan Kolak, 'Mağazalarımızda istihdam ettiğimiz çocuk gelişim uzmanlarımız ile çocukların ve ailelerin ihtiyaçları konusunda vermiş olduğumuz rehberlik hizmetimizin konuyla ilgili hassasiyetimizin güzel bir ifadesi olduğunu düşünüyorum.' dedi.
Zaman


Geri Dön