25 / 04 / 2024

Nurullah Cahan: Uşak Halısı artık her eve girecek!

Nurullah Cahan: Uşak Halısı artık her eve girecek!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte önem verdikleri kültür donelerinin başında Uşak Halıları’nın geldiğini ve bu konuda ciddi bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Cahan, Uşak Halıları'nın hiçbir zaman ölmeyeceğini de sözlerine ekledi...




Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte önem verdikleri kültür donelerinin başında Uşak Halıları’nın geldiğini ve bu konuda ciddi bir çalışma başlatacaklarını söyledi.


Cahan öncelikli çalışmalarının arasına Uşak Halısı’nın kendi memleketinde her eve girmesi olduğunu kaydetti. Bu konuda Dokur Evi’nde bir çalışma başlatacaklarını işaretini veren Cahan, vatandaşların Uşak halılarına yönleneceği projeler peşinde olduklarını aktardı. Belediyede ve konu ile ilgili tüm birimlerde halılara ilginin artması için görüşmelerin başlayacağını dile getiren Cahan, " İlimizde Uşak halısı gibi asırlarca dillere desten olan bir değerimiz var. Bu değerin sadece az sayıda insanın evinde olması bizleri derinden yaralıyor. Bu nedenle biz daha çok eve halımızın girmesini istiyoruz. bu konu ile ilgili çalışmalarımız ise yakın zamanda start alacak” dedi.


Uşaklı olanların evlerinde Uşak’ın öz kültür değerinin olmamasının üzücü olduğunu bildiren Cahan, yapacakları çalışmaların vatandaşların Uşak halıları alması konusunda teşvik edilmesi açısından değerli olduğunu iletti. Yakın zamanda başka markaları alan Uşaklıları Uşak halılarına ilgi duymaya başlayacağını göreceklerini ifade eden Cahan, " Uşak halıları ile en büyük hayallerimizden birisi de budur. Biz halılarımızın daha fazla dokunarak kent içinde alınabilirliğini yükseltmek niyetindeyiz. Bu sayede her eve giren halılarımızı yeni nesil tanıyacak ve gelecekte Uşak halıları hiçbir zaman ölmeyecek. Halılarımızın tanıtımında gönüllü elçileri şimdiden ortaya çıkarmış olacağız” şeklinde konuştu.



Uşak Yaşam


Geri Dön