27 / 04 / 2024

O havalimanı tam 117 milyar euro kazanç sağladı! İşte geçen hafta Avrupa’nın en yoğun havalimanı

O havalimanı tam 117 milyar euro kazanç sağladı! İşte geçen hafta Avrupa’nın en yoğun havalimanı

Yapımı sürecinde pek çok tartışmanın odağında yer alan İstanbul Havalimanı bu kez bir rekorla gündemde. İstanbul Havalimanı geçtiğimiz hafta Avrupa’nın en yoğun hava trafiğine sahip havalimanı oldu. Havalimanı, 1 haftada 1332 uçuşa ev sahipliği yaptı.



BAKAN AÇIKLADI: YAPILDIĞINDA BERİ 117 MİLYAR EURO GELİR GETİRDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da verilere ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Karaismailoğlu 29 Ekim 2019'da açılan İstanbul Havalimanı'nın açıldığından bu yana ekonomiye katkısının 80,7 milyar Euro, Türkiye’ye toplam kazancının ise 117 milyar Euro dolayında olduğunu açıkladı. Havalimanının yatırım tutarının 10,25 milyar euro olduğunu hatırlatan Bakan, yapım sırasında ise devletin kasasından para çıkmadığını söyledi.

Karaismailoğlu'nun paylaştığı infografiğe göre, İstanbul Havalimanı, milli gelire 23,75 milyar euro, üretime 51,3 milyar euro, ihracata 4,2 milyar euro, vergiye 1,23 milyar euro katkıda bulunurken, istihdama etkisi ise 972 bin oldu.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarına göre, İstanbul Havalimanı ile zamandan 84,3 milyon euro, akaryakıttan 56,5 milyon euro, çevreden 7,8 milyon euro ve diğer kalemlerden de 97,8 milyon euro olmak üzere toplamda 246,4 milyon euro dolayında tasarruf sağlandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön