26 / 04 / 2024

O havalimanı tam 117 milyar euro kazanç sağladı! İşte geçen hafta Avrupa’nın en yoğun havalimanı

O havalimanı tam 117 milyar euro kazanç sağladı! İşte geçen hafta Avrupa’nın en yoğun havalimanı

Yapımı sürecinde pek çok tartışmanın odağında yer alan İstanbul Havalimanı bu kez bir rekorla gündemde. İstanbul Havalimanı geçtiğimiz hafta Avrupa’nın en yoğun hava trafiğine sahip havalimanı oldu. Havalimanı, 1 haftada 1332 uçuşa ev sahipliği yaptı.



Geride bıraktığımız 8-14 Ağustos haftası İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu. İstanbul Havalimanı’nın günlük ortalama uçuş sayısı ise 1332 uçuş olarak kaydedildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, geçtiğimiz haftanın hava yolu trafiğine ilişkin Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) verilerini paylaşıldı. Paylaşıma göre, İstanbul Havalimanı, 8-14 Ağustos 2022 haftasında Avrupa'daki havalimanları arasında günlük ortalama 1332 uçuşla en yoğun havalimanlarının başında geldi.

İstanbul Havalimanı'nı Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı, Amsterdam, Frankfurt ve London Heathrow havalimanları takip etti.

Türk Hava Yolları ise günlük ortalama 1488 uçuşla en fazla uçuş düzenleyen hava yolu şirketleri listesine 3'üncü sıradan katıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön