26 / 04 / 2024

O vergide süreyi kaçırmayın! Yarın sona eriyor!

O vergide süreyi kaçırmayın! Yarın sona eriyor!

Toplamda 200 bin konutu kapsayan ve geçen yıl uygulanmaya başlanan değerli konut vergisinde beyanneme süresi yarın sona eriyor. 



Toplamda 200 bin konutu kapsayan ve geçen yıl uygulanmaya başlanan değerli konut vergisinde beyanneme süresi yarın itibariyle sona erecek. 2022 yılı için bina değeri 6 milyon 173 bin TL'yi geçen konut sahipleri beyanname verecek ve değerli konut vergisi ödemesini gerçekleştirilecek. Söz konusu verginin ilk taksit ödemelerinin 28 Şubat 2022 tarihinde kadar gerçekleştirilmesi gerekli. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen değerli konut vergisinden 2022 yılında 30 milyon 78 bin TL'lik bir gelir bekleniyor.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen değerli konut vergisinde sınır her sene yeniden değerleme oranına göre belirleniyor. 2021 yılında  5 milyon 227 bin TL şeklinde belirlenen bu tutar bu yıl için 6 milyon 173 bin TL şeklinde belirlendi. Belirlenen bu bedelin üzerinde konuta sahip olanlar değerli konut vergisi ödemesini gerçekleştirecek.

O vergide süreyi kaçırmayın! Yarın sona eriyor!

Söz konusu değerli konut vergisi, beyannamenin verildiği yetkili vergi dairesi tarafından senelik şekilde alınıyor. Herkes tarafından bilinen Emlak Vergisi Kanunu'na göre söz konusu verginin Şubat ve Ağustos aylarının sonuna kadar iki eşit taksit halinde ödenmesi gerekli.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen söz konusu değerli konut vergisini ödemeyenler hakkında yapılan gerekli bazı incelemelerden sonra, cezai işlemler yapılıyor.

O vergide süreyi kaçırmayın! Yarın sona eriyor!

UYGULAMA 2021 YILINDA BAŞLADI

Söz konusu değerli konut vergisi ile ilgili olarak ilk uygulama 2020 yılı şeklinde belirlenmişti fakat tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle 2021'e ertelendi. Söz konusu verginin ilk uygulaması 2021're resmen başladı. Verginin ilk uygulamasında toplamda 23 milyon TL'lik bir gelir elde edilmiş oldu

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in aktardığına göre, değerli konut vergisinde konutunun değeri 6 milyon 173 bin TL ile 9 milyon 260 bin TL arasında olanlar 6.1 milyon TL'yi geçen kısım için binde 3 vergi ödemek zorunda. Yine değerli konut vergisi ile ilgili verilen bilgilere göre, konutunun değeri 12 milyon 347 bin TL'ye kadar olanlar 9 milyon 260 bin TL için 9 bin 261 lira fazlası için de binde 6 vergi ödeyecek.

O verginin beyannamesinde son günler! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Milyonlarca ev sahibi ödeyecek! O vergide son gün 21 Şubat!


Geri Dön