25 / 04 / 2024

Ocak zammında yeni reçete belli oldu! Emekliye 5.290 TL, memura 10.350 TL maaş! Bağ-Kur, SSK,emeklisine en az...

Ocak zammında yeni reçete belli oldu! Emekliye 5.290 TL, memura 10.350 TL maaş! Bağ-Kur, SSK,emeklisine en az...

Temmuz ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından gözler emekli ve memur maaşlarının hesaplanmasına döndü. Bilindiği üzere emekliler Temmuz ayında maaşlarına sneenin ikinci zammını aldı. Peki, Temmuz ayında emekli maaş zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı belli oldu mu?



Temmuz ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından gözler emekli ve memur maaşlarının hesaplanmasına döndü. Bilindiği üzere emekliler Temmuz ayında maaşlarına sneenin ikinci zammını aldı. 6 aylık enflasyon rakamlarına göz önünde bulundurularak hesaplanan zam oranı için aylık bazda açıklanan oranlar oldukça önemli. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından yeni hesaplamalar yapılmaya başlandı. Temmuz ayında aylık enflasyon yüzde 2,37, senelik enflasyon ise yüzde 79,60 olarak belirlendi. Peki, Temmuz ayında emekli maaş zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı belli oldu mu?

Ocak ayında emekli maaşlarına zam uygulanacak. Temmuz ve Ocak ayı arasında geçen dönemde açıklanan enflasyon rakamları sonrasında zam oranı netleşecek. TÜİK tarafından yapılan açıklamada temmuz ayında aylık enflasyon yüzde 2,37, yıllık enflasyon ise yüzde 79,60 olarak açıklandı. İlk rakamın açıklanmasından sonra emekli ve memurlar maaş hesaplamalarına erkenden başladı. 

Çocuklu aileler dikkat! Başvuran PTT'den 600 TL alacak! Hemen başvurun! İşte başvuru detayları...OCAK ZAMMI İÇİN İLK RAKAM ORTAYA ÇIKTI!

Temmuz 2022 dönemine ilişkin enflasyon oranı açıklandı. TÜİK'ten yapılan açıklamada temmuz ayında aylık enflasyon yüzde 2,37, yıllık enflasyon ise yüzde 79,60 olduğu belli oldu.

Temmuz ayında 6 aylık enflasyon artışından faydalanan emekliler ve memurlar için sene sonu hesaplamaları da yeniden başladı. Merkez Bankası'nın sene sonu enflasyon hedefinden yapılan hesaplamalara göre emeklilere ve memurlara yeni bir zam daha göründü.

A Haber'de yer alan habere göre; Temmuz ayı ile beraber hem emekliler hem memurlar hem de işçiler yeni bir maaşa sahip oldular. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 42.35 artış yaşarken, memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşme artışı ile birlikte enflasyon farkı olarak yüzde 41.7 oranında artıştan yaralandı.

SSK ve Bağ-Kur'lular zamlı maaşlarını kavuşurken memurlar 8 Temmuz'da yeni maaşlarını almışlardı.

Memur emeklilerine ise ay başında normal maaşları 28 Temmuz'da da yüzde 41.7 oranından oluşan zam farkları yatırıldı.

İşçiler için ise 2016 senesinden bu yana ilk kez bir ara asgari ücret zammı uygulandı ve asgari ücret yüzde 30 artışla net 5500 Türk Lirası oldu. Bu yeni maaşlarda 1 Ağustos itibariyle işçilere ödenmeye başlandı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön