28 / 03 / 2024

ODTÜ yolunda çökme meydana geldi!

ODTÜ yolunda çökme meydana geldi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ODTÜ'den geçen yola yönelik çalışmaları sürerken, üniversitenin A4 kapısına yakın bir bölgede su borusu patladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi olaya müdahale ederken, biriken su vidanjörlerle boşaltıldı...




Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ODTÜ kampüsünden geçen yola yönelik çalışmaları sürerken, üniversitenin A4 kapısına yakın bir bölgede su borusu patladı. Patlama yeni yol çalışmasının yapıldığı yerde su birikintisine yol açarken, kampüse ulaşımın sağlandığı 1588. caddenin bir bölümünde ise yapımı süren yeni yolun doğru çökme meydana geldi. 


Yaya ve araç geçişi için kullanılan 1588. caddenin bir bölümü kapatılırken, bölgeki binalarda da su kesintisi yaşandı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri olaya müdahale ederken, yeni yolda biriken su vidanjörlerle boşaltıldı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması


Ankara Büyükşehir Belediyesi de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.


Yol çalışması sırasında zeminin gevşek olduğu bölgelerden biri olan ODTÜ kampüsünün A4 kapısı yolunda kazı çalışmaları esnasında küçük çaplı bir kitle hareketi meydana geldiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Meydana gelen kitle hareketi bazı çevrelerce ODTÜ yolu güzargahında olmuş gibi lanse edilmektedir. Ancak bahse konu hareketlenme ODTÜ kampüsüne girişi sağlayan A4 kapısına bağlanan kadastral yol üzerinde oluşmuştur. İmar planında yer almayan enine genişliği yaklaşık 10 metre olan bu yol kadastro yolu vasfında olmakla birlikte bazı kişi ve çevrelerce iddia  edildiği gibi ODTÜ yolu güzargahında bulunmamaktadır. 


Bu küçük çaplı kitle hareketine mahal veren istinat duvarı çalışmaları belediyemizce en kısa zamanda tamamlanacak olup, ODTÜ kampüsüne ulaşmak isteyen öğrenci ve öğretim üyeleri için alternatif yol çalışmaları bugün akşam saatlerine kadar tamamlanacak ve bu yoldan ulaşım sağlanacaktır." 


AA


Geri Dön