26 / 04 / 2024

Ofis stoğunun artması bekleniyor!

Ofis stoğunun artması bekleniyor!

Bilgisayar başında daha çok zaman geçiren ofis çalışanlarının, yeni tip ofislerde artan ergonomi ve konfor beklentileri karşılandığında, ofislerde kalış süreleri de yüzde 35'e kadar artıyor.



Bilgisayar başında daha çok zaman geçiren ofis çalışanlarının, yeni tip ofislerde artan ergonomi ve konfor beklentileri karşılandığında, ofislerde kalış süreleri de yüzde 35'e kadar artıyor. Anadolu Gayrimenkul, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre ve Şehircilik UYG-AR Merkezi ile "Değişen Ofis Alanı Kullanımı Talepleri ve Yeni Pazar Dinamikleri Araştırma Projesi" adlı rapor hazırladı. Raporda bilgisayar başında daha çok zaman geçiren ofis çalışanlarının yeni tip ofislerde artan ergonomi ve konfor beklentileri karşılandığında, ofislerde kalış sürelerinin de yüzde 35'e kadar arttığı vurgulandı. 


'OFİS STOKU ARTACAK' 

Rapora göre, son yıllarda ofis yatırımlarında gerçekleşen artış, önümüzdeki dönemde de yükselen bir ivme ile devam edecek. Raporda 2014 yılı 4. çeyrek rakamlarına göre 4 milyon metrekareye ulaşan ofis stokunun, bu yıl 5 milyon metrekareye ulaşacağı tahmin edildi. İstanbul'un çok merkezli bir şekilde büyüdüğü ve bu doğrultuda yeni yatırımların farklı alt merkezlere doğru kaymaya başladığı vurgulanan raporda, İstanbul Finans Merkezi nedeniyle gelecek ofis yatırımlarının büyük bölümünün Ataşehir, Kozyatağı, İçerenköy ve Ümraniye bölgelerinde yoğunlaştığı dile getirildi. 


Habertürk


Geri Dön