27 / 04 / 2024

Ofton İnşaat Elysium Elit Konutları'nın yüzde 20'sini sattı!

Ofton İnşaat Elysium Elit Konutları'nın yüzde 20'sini sattı!

Ofton İnşaat, Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleşen MIPIM fuarında, son projesi Elysium Elit Koşuyolu'nun ilk yurtdışı lansmanını yaptı. Ofton İnşaat, MIPIM fuarında yabancı yatırımcılara Türkiye projelerini tanıttı.



Fuarda yabancı yatırımcıların ilgi odağı olan şirket, Alman bir fondan da ortaklık teklifi aldı Ofton İnşaat, Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleşen MIPIM fuarında yabancı yatırımcılara Türkiye projelerini tanıttı. 


Şirket, bir kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen ve mart ayının ilk haftasında lansmanı yapılan Ofton Elysium Elit projesinin ilk yurtdışı lansmanını da fuarda gerçekleştirdi. MIPIM'de ortaklık teklifleri aldıklarını açıklayan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, "Körfez yatırımcıları ve büyük sermayeli bir Alman gayrimenkul şirketi projelerimizle ilgilendi. Bizimle beraber iş yapmak istediğini, hatta istersek hemen gizlilik anlaşmasını sonuçlandırabileceğimizi söyledi. Beklenmedik bir gelişmeydi ve elbette ki değerlendireceğiz" diye konuştu. Körfez yatırımcılarının ise Ofton'un otel yatırımları ile ilgilendiklerini söyleyen Altun, "Otellerimizi satın almak isteyenler oldu. Ayrıca rezidanslarımızı işletmek isteyen bir grup ile görüştük" şeklinde konuştu. MIPIM'i bu anlamda yoğun ilgiyle geçirdiklerini kaydeden Altun, "MIPIM 2015'te prestij bakımından olmamız gerekiyordu. Nitekim katıldık ve yatırımcılarla bir araya geldik. Bu manada hem Ofton hem de Türkiye hedefine ulaştı. Çünkü biz sadece Ofton'u değil, Türkiye'yi de anlattık. Keza 10'a yakın Tiirk firması da oradaydı. Biz ayrıca üyesi olduğumuz 32 firmanın oluşturduğu BIG Platformu üyesi olarak da temsil edildik" dedi. 


SEÇİMDEN SONRA SEKTÖR CANLANIR 


Türkiye gayrimenkul sektörünün halihazırda döviz kurlarındaki dalgalanmanın gölgesinde kaldığını anlatan Altun, "Ama seçim sonrası durağan durum ortadan kalkar. Çünkü inşaat sektörü Türkiye'nin lokomotifi ve araştırmalara göre her yıl 600 bin yeni ev talebi hâlâ devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu. Dolayısıyla sektörde canlanmanın tekrar başlayacağını umduğunu ifade eden Altun, "Sektör gelişerek büyüyecek. Türkiye'nin ve özellikle İstanbul'un buna ihtiyacı var. Büyükşehirlerin ihtiyacı var. Kötü yapıları yenilememiz lazım. Kaliteli yapılar şart ki böylece şehirlerimizin çehresi değişecek" diye konuştu. Altun, MIPIM'in 2019'da Cannes dışında Türkiye'de düzenlenme ihtimalinin sektörü daha da verimli hale getireceğini kaydetti. 


HEDEF 2 YILDA 1 MİLYAR LİRA 


Bugüne kadar 18 gayrimenkul projesini tamamlayan Ofton İnşaat, şimdilerde Elysium Elit Koşuyolu, Dolapdere ve Bodrum'da konut projeleri geliştirmeyi planlıyor. Önümüzdeki ay Taksim'de uluslararası zincir olan bir markanın ilk otelini açmaya hazırlandıklarını söyleyen Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek Kasımpaşa'nın yanı sıra Merter'de 70 milyon dolar yatırım ile yeni bir otel inşa etmek için de çalıştıklarını söyledi. Şimşek, "Şirketin önümüzdeki 5-6 yılda proje üretebileceği kadar arsa stoku bulunuyor. Müşterilerimizin yüzde 30'unu Avrupa ve Ortadoğu'daki yabancılar oluşturuyor. İki yılda 1 milyar lira ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Yeni dönemde de gayrimenkul yatırım ortaklığı olmayı planlıyoruz" diye konuştu. 


PROJENİN YÜZDE 20'Sİ SATİLDİ 


Elysium Elit Koşuyolu projesi kapsamında 86 dire geliştireceklerini açıklayan Yusuf Şimşek, 66 ila 253 metrekare arasında değişecek konutların metrekaresini 4 bin 300 dolardan satacaklarını söyledi. Yaklaşık 250 milyon lira gelir beklenen projenin yüzde 20'sini sattıklarını açıklayan Yusuf Şimşek, 10 dönüm arazide 2 ayrı blokta geliştirecekleri projede ayrıca açık havada alışveriş merkezi bulunacağı ancak bunun satışına henüz başlamadıkları bilgisini verdi. 2016 son çeyrekte teslim etmeyi planladıkları projenin yüzde 30'ıınu sadık müşterilerine satmayı hedefledikleri bilgisini veren Şimşek, "Bu projenin etkisiyle 2014'te 100 lira olan satış gelirlerimizi bu sene sonunda 500 milyon liraya çıkaracağız. 


2015/2016 toplamında ise ciroda 1 milyar lirayı yakalayacağız" açıklamasında bulundu. Bu sene başında da Elysium Elit Koşuyolu için ön talep toplamaya başlayan şirket, Dolapdere'de rezidans ve mağazalardan oluşacak bir proje ile Bodrum'da lüks konut projesine başlayacak. 

Otelden 25 milyon dolar kazanacak OFTON İnşaat konut sektörünün yanı sıra otel işletmeciliğinde de büyüyor. 

Taksim'deki Rixos otelinin sahibi olan şirket, nisanda Rixos'un tabelayı indirmesiyle Türkiye'ye Avrupalı yeni bir otel zincirini getireceklerini açıkladı. Bunun yanında Kasımpaşa'da 3 ay içinde yeni bir oteli daha yine uluslararası bir markayla işletmeye alacaklarını açıklayan Şimşek, "Merter 70 milyon dolarla inşa ediliyor. Böylece İstanbul'da 900 odanın üzerine çıkacağız. İstanbul'da tekelde toplanan en büyük oda sayısı sanıyorum." dedi. Şirket otel işletmeciliğinden bu yıl 25 milyon dolar ciro bekliyor. 


Şimşek, bu yıl ayrıca perakende sektöründe 5 milyon Euro yatırım gerçekleştireceklerini açıkladı. 


Takvim


Geri Dön