25 / 04 / 2024

Ofton İnşaat, Merter'i lüks rezidanslarla tanıştıracak

Ofton İnşaat, Merter'i lüks rezidanslarla tanıştıracak

Ofton İnşaat, eski binalarıyla bilinen Merter'in ilk site ölçekli lüks projesini hayata geçirecek



Bomonti, Kurtuluş ve Taksim gibi semtlerin site ölçekli ilk lüks rezidanslarına imza atan Ofton, kentsel dönüşümde hedef büyüttü.

Bomonti, Kurtuluş ve Taksim'de gerçekleştirdiği lüks rezidans projeleriyle kentsel dönüşüm atağı başlatan Ofton İnşaat şimdi de iş merkezleri ve eski binalarıyla bilinen Merter'in ilk site ölçekli lüks projesini hayata geçirecek. Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş'ta dönüşüm projelerini hızlandırmayı planlayan şirket, Taksim'de semtin ilk rezidans projesi Elysium Suits'in ardından 9 bin metrekarelik ofis binaları da yapacak.
 
Bomonti'de Elysium Life Fantastic projesiyle inşaat sektöründe yatırımları bölgeye çeken, gecekondu bölgesi Kurtuluş'un tek site ölçekli projesi olan Elysium Cool'u tamamlayan ve son olarak Taksim'in en merkezi yerinde semtin ilk rezidans projesi Elysium Suites'i başlatan Ofton İnşaat, kentsel dönüşüm atağına Merter ile devam etmeye hazırlanıyor.

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, iş merkezleri ve eski binalarıyla bilinen Merter'de 6 bin 500 metrekare arsa üzerinde 30 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip yeni bir projeye kat karşılığı başlamayı planladıklarını açıkladı. Kurtuluş'ta olduğu gibi burada da ilçenin ilk lüks rezidans projesiyle tanıştıracaklarını kaydeden Altun, "25 milyon dolara malolacak projenin 20 bin metrekaresinde 200 civarında rezidans olacak. 1 yıl sonra başlayacak olan proje 24 ayda tamamlanacak. Halen proje çalışmalarını yürütüyoruz" dedi. Çengelköy'de de 35 bin metrekarelik bir site projesi düşündüklerini belirten Altun, "Bu da Merter'in bir benzeri olacak. Aynı zamanda başlayacak olan proje, 150-200 adet dubleks daireden oluşacak" diye konuştu. Bundan sonraki hedeflerinin Şişli, Taksim, Beyoğlu ve Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm projelerini sürdürmek olduğunu ifade eden Altun, bu kapsamda Taksim'de iki ayrı arazide toplam 9 bin metrekarelik iki ofis binası inşa etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
 
Taksim'in göbeğinde 5 yıldızlı rezidans projesinin yüzdr 20'si satıldı
 
Taksim'de bulunan eski Andromeda diskosunun yerine 150 suit daireden oluşan 21 katlı Elysium Suits projesinin temel atma aşamasında olduğunu söyleyen Altun, Nisan'da satışa çıkan projenin yüzde 20'sinin
satıldığını açıkladı. İstanbul'un en merkezi lokasyonunda 5 yıldızlı otel hizmeti verilen bu konseptte bir projenin olmadığına dikkati çeken Altun, "İş için kısa süreli olarak İstanbul'a gelen yerli ve yabancı işadamlarının trafiği, İstanbul'un göbeğindeki projeye olan ilgiyi de artırdı. Rezidanslar, 5 yıldızlı otel anlayışı ile işletilerek günlük ve aylık olarak kiraya verilebiliyor. Bu nedenle yatırımcılardan çok talep alıyoruz" diye konuştu. Altun, rezidansların işletilmesinden Alman HSG firmasının sorumlu olacağı projenin aylık en az 4 bin dolar, günlük de 150 dolarlık kira getirisi olacağını kaydetti.
 
Dubleks 1+1 konsepti getirdik
Taksim'deki Elysium projesi, 80 metrekare 177 metrekare arasındaki 150 adet 1+1 suit daireden oluşuyor. 1+1'lerin dubleksini ilk kez bu projeyle tasarladıklarını söyleyen Altun, "Projede örneğin 140 metrekarelik bir dubleks dairede ilk katta mutfak, salon ve banyo, ikinci katında ise yatak odası ikinci banyo yer alıyor" dedi. Projenin ilk katında 80 ve 132 metrekarelik dairelerin fiyatı 392 bin dolardan başlıyor, 643 bin  dolara kadar çıkıyor. Projede 1+1'lerin büyüklüğü dubleks tipinde 177 metrekareye kadar yükseliyor. 9. katta 104 metrekare ve 177 metrekarelik bu dairelerin fiyatı 739 bin 415 dolardan başlıyor. Projede en yüksek fiyat ise 1 milyon 252 bin 672 dolar.
 
2010 sonunda teslim edilecek
Taksim'deki Elysium projesinin 2010 sonunda teslim edilmesi planlanıyor.
Vatan Emlak

0212 291 17 61

www.elysiumsuites.com

[email protected]


Geri Dön