24 / 04 / 2024

Öğrenci yurtlarında yatak kapasitesi arttırılıyor!

Öğrenci yurtlarında yatak kapasitesi arttırılıyor!

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, üniversite öğrencilerini ve velileri yakından ilgilendiren bir açıklamaya imza atarak, "Öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldırmak üzere yeni yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor.



Öğrenci yurtlarında yılsonuna dek 5 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.YURTLARDA 2 BİN 104 KIZ, BİN 536 ERKEK ÖĞRENCİ BARINIYOR


Ercoşkun, Bolu il genelinde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı 5 öğrenci yurdunun bulunduğunu belirtti. Ercoşkun, bu yurtlar ve yatak kapasiteleri hakkında şu bilgileri verdi: Abant Yurdu (erkek) 616, Gölköy Yurdu (kız) 1280, Köroğlu Yurdu (karma) 860, Gerede Yurdu (karma) 612, Hacı Mehmet Astarcı Mudurnu Yurdu (karma) 272 öğrenci kapasiteli.

Ercoşkun, il genelindeki yurtların toplamda 3 bin 640 öğrenci kapasiteli olduğunu, bunların 2 bin 104'ünün kız öğrencilere, bin 536'sının ise erkek öğrencilere ayrıldığını bildirdi.

Ercoşkun, son dönemde hayata geçen ve yapım çalışmaları sürdürülen yurtlar hakkında şunları söyledi: "2015 yılında Bolu Merkez de bir yurt daha eğitime kazandırıldı ve yatak kapasitesi 500 arttırılarak, 4 bin 140'a ulaştırıldı. Bolu'da eğitim öğretim gören yavrularımızın barınma ihtiyaçları doğrultusunda yurt yatırımlarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Yeni bir yatırımımız daha süratle devam ediyor. Bu yatırımımızda Bolu Merkez de inşa ediliyor. İnşaatının 2017 yılı Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor. Bu öğrenci yurdu  inşaatının tamamlanmasıyla il genelindeki yatak kapasitesine 750 yatak daha kazandırmayı ve yılsonunda il genelinde  5 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.


Bolu Olay




Geri Dön