25 / 04 / 2024

Öğrencilere büyük müjde! Aile Bakanlığı 2023 öğrenci ulaşım desteği nereden, nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Öğrencilere büyük müjde! Aile Bakanlığı 2023 öğrenci ulaşım desteği nereden, nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki aylarda, ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlanacağını söylemişti. 2023 ile birlikte, söz konusu destek ödemeleri için de harekete geçildi. Peki, öğrencilere 2023 ulaşım desteği başvurusu n



 2023 ULAŞIM DESTEĞİ ÜCRETİ NE KADAR?

Ailesinden uzakta eğitim gören öğrencilerin, bir senede iki kez gidiş-dönüş biletleri devlet tarafından karşılanacak. 2022’de bilet başında öğrencilere verilen destek ücreti 500 lira olarak belirlenmişti.

2023’te öğrenci ulaşım desteği ücreti artırılarak 750 liraya çıkartılacak. Bu sayede üniversite öğrencileri 2023’te toplam 3 bin lira ulaşım desteği alacak.

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ulaşım Desteği başvurusunu yalnızca öğrenciler değil aileleri de yapabiliyor. Öğrenci ailesinin oturduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru işlemleri, bizzat kendileri gerçekleştirilecek. Yapılacak değerlendirme sonucunda öğrencilerin ulaşım desteği alıp alamayacağına karar verilecek.

Öğrencilere büyük müjde! Aile Bakanlığı 2023 öğrenci ulaşım desteği nereden, nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ailesinden uzakta eğitim görenler, 25 yaşının altındaki 4 yıllık üniversite öğrencileri ve Türk Vatandaşı öğrenciler ulaşım yardımı başvurusunda bulunabilecek. Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri ulaşım desteğinden yararlanamayacak.

BAKAN YANIK DETAYLARI AÇIKLADI

Bakan Yanık, öğrencilere ilişkin başlatılan ulaşım yardımı programına ilişkin açıklamasında, sosyal yardım faydalanıcısı konutlarda bulunan ilk, orta ve yükseköğretim öğrencileri için hayata geçirilen ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik yardım programının ilk kez uygulanacağını söyledi.

Bakan Yanık, "Sosyal yardım faydalanıcısı evlerde bulunan yaklaşık 400 bin ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencimiz için ulaşım masraflarının karşılanmasına yönelik destek programımız başlıyor. Bunun için yaklaşık 300 milyon lira bütçe ayırdık. Öğrencilerimize 2023 için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 lira. Bu destek programı ile öğrencilerimizin senede iki kez gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu programla ailesinden farklı bir şehirde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım masraflarına destek olacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Yanık, başvuruların öğrenci ya da ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde yer alan ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına yapılacağını vurguladı. 

Sosyal yardım faydalanıcısı kişinin ayrım gözetmeksizin desteğe ihtiyaç duydukları her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Bakan Yanık, "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri alıyoruz. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir. Söz konusu programımızla öğrencilerimize ve ailelerine katkıda bulunmayı ve onlara destek olmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Aile Bakanlığı’ndan kadınlara müjde üstüne müjde! Resmen açıklandı! 2023 doğum izni ücreti belli oldu!

Aile Bakanlığı müjdeleri ardı ardına verdi! Resmen açıklandı! Yeni bir sosyal destek yardımı geliyor!

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50'ye yakın sosyal destek ödemesi


Geri Dön