19 / 04 / 2024

ÖİB, İstinye'de 158 bin metrekare araziyi satışa çıkardı!

ÖİB, İstinye'de 158 bin metrekare araziyi satışa çıkardı!

Maliye Hazinesi'ne ait İstanbul Sarıyer İstinye Mahallesi'ndeki İstinye Turizm Merkezi Planı'nda yer alan turizm tesisi, konut, eğitim ve kreş alanında kalan yaklaşık 158 bin metrekarelik parseller bir bütün halinde satış yöntemiyle özelleştirilecek...




Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İstinye Turizm Merkezi Planı'nda yer alan 158 bin metrekare araziyi özelleştirecek.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Maliye Hazinesi'ne ait İstanbul Sarıyer İstinye Mahallesi'ndeki İstinye Turizm Merkezi Planı'nda yer alan turizm tesisi, konut, eğitim ve kreş alanında kalan yaklaşık 158 bin metrekarelik parseller bir bütün halinde satış yöntemiyle özelleştirilecek.


Gayrimenkullerin çevresinde,  İstinye Kadir Has Villaları Sitesi, Uluslararası Binicilik Merkezi, Abdullah Efendi Sitesi, Emirgan Korusu,İstinye Koyu, Sarıyer Emniyet Müdürlüğü, Qent İstinye Projesi, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Enka Okulları ve İstinye Park AVM ve Residence yer alıyor.


Söz konusu gayrimenkuller ticaret, konut iskan ağırlıklı yapıların yoğun olduğu bir yerleşim bölgesinde yer alıyor. Konum açısından İstanbul Boğazı ve İstinye Koyu manzarasına hakim pozisyonda olan bölge, nitelikli lüks konut proje inşaatları açısından gelişme gösteriyor. 


AA



Geri Dön