25 / 04 / 2024

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor!

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor!

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor. Kentsel dönüşümde mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşlara CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, SOL Parti, TİP, Gelecek Partisi, DSP ve Merkez Partisi'nden destek oldu.



Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşüme karşı duran vatandaşlara silah çekilmesinin ardından mahalle sakinleri ile aralarında CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, SOL Parti, TİP, Gelecek Partisi, DSP, Merkez Partisi ilçe başkanlarının da olduğu kalabalık bir grup kentsel dönüşüm ofisi önünde toplandı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; toplanan grup adına açıklamayı CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Şahin Dil okudu. Şahin Dil, yaşananlara ilişkin belediyeden bu güne kadar bir açıklama yapılmadığınadikkat çekerek şunları kaydetti:

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor!

“Anlaşılıyor ki belediyenin sessizliği, suçluluğun telaşından kaynaklanıyor. Kendi halkına silah çekenlerin sırtını sıvazlamak, açık ve aleni halk düşmanlığıdır. Halkı baskı ile sindirmek, eşkıyalar eliyle korkurtmak gayesinde olan kirli menfaat odakları Tarlabaşı’nda yaptıklarını Okmeydanı’nda yaparak semt sakinlerini bu bölgeden sürgün etmek istemektedirler. Biz siyasi parti temsilcileri buna müsade etmeyeceğiz. Halkla birlikte, şeffaf, yerinde ve hak temelli bir dönüşüm hepimizin arzusudur.”

Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın cevaplaması talebiyle “Bu silah çekenler kim? Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundunuz mu? Bu olaya neden sessiz kalmaktasınız” sorusunu yöneltti.   

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor!

‘HAK KAYBI VAR’

Fetihtepe Mahallesi'nde doğup büyüyen CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç da, konuya ilişkin şunları söyledi: 

“Daha önceki kentsel dönüşüm planlamaları ve çalışmalarında hak sahiplerinin elde edeceği hakkın en azından bir katı daha ellerinden alınmış görünüyor. Burada bir haksızlık var. Etütler ve  incelemeler yapılmadan sadece ranstal dönüşüm için bu çalışmalar yapılmaktadır. Halkın mağdur edildiği her projeden vazgeçilmelidir.” 

Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik!


Geri Dön