18 / 04 / 2024

Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik!

Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik!

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm projesinde evlerini tahliye etmek isteyen vatandaşlara silah çekildiği iddia edildi



Beyoğlu Belediyesi tarafından Okmeydanı'nda hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinde gerginlik yaşandı. BirGün'den Gökay Başcan'ın haberine göre; bölgede evlerini tahliye etmek istemeyen vatandaşlar evlerinden zorla çıkartılıyor.
 

YURTTAŞLARA SALDIRI

Mahallede yaşanan olaylar bir vatandaş tarafından görüntülendi. Görüntülere göre; bölge halkıyla kavga eden iki kişinin silah çektiği görüntülendi. Olay esnasında belediye ekiplerinin de orada olduğu iddia edildi.

Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik!

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Yaşanan olaylar sonrasında bölge halkı Haliç Polis Merkezi’ne giderek şikâyetçi oldu. Şikayetlerinde Beyoğlu Belediyesi tarafından tehdit edildiğini iddia eden vatandaşlar kendilerine silah çekildiğini dile getirdi. Silah çeken şahısların kimlik bilgilerini de paylaşan vatandaşlar, “Bu şahıslar yanında bulunan 10-15 kişi ile beraber mahalle sakinlerine ‘burayı bayramdan sonra boşaltacağız, sizi süreceğiz lan’ demesi üzerine tartışma çıktı. Tartışma üzerine Osman Naldemirci ve Cafer Pehlivan bellerinden silahı çıkartarak ‘buradan çıkmamanız durumunda sizi öldürürüz hepinizin kafasına sıkarız’ diyerek tehdit etti. Daha sonra arkadaşları bölgeden uzaklaştırdı” dedi.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesi için geri sayım başladı!


Geri Dön