26 / 04 / 2024

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor. Kentsel dönüşümde mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşlara CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, SOL Parti, TİP, Gelecek Partisi, DSP ve Merkez Partisi'nden destek oldu.

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu?

İstanbul Okmeydanı’nda Beyoğlu Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Bugün de çalışmalar nedeniyle vatandaşlar evlerini terk ederken, bazıları da memletlerine dönmek zorunda kalıyor. 

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde yeni süreç!

Bir süredir şehir yenileme projesi süren Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi 3550. adada beklenen süreç için düğmeye basıldı ve önceden tebliğ edilen hukuki sürede evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerinin binalarında elektrik, su ve doğalgaz erişimi kesildi. 

Okmeydanı Fetihtepe'de kentsel dönüşüm krizi: Sözleşme ve proje yok iddası!

İstanbul'un Okmeydanı ilçesi Fetihtepe Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde kriz yaşanıyor. Mahalleliler, sözleşmenin ve projenin olmadığını söylüyor...

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm krizi: Uzlaşma olmadan yıkımlar başladı!

Beyoğlu’ndaki Fetihtepe'de senelerdir gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm kapsamında, hak sahipleriyle uzlaşmalar yapılmadan evlerin yıkılmaya başlatıldığı ileri sürüldü.

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel tasarım projesi TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, İstanbul ili Beyoğlu ilçesi Fetihtepe Mahallesi'nde başlatılan kentsel tasarım projesiyle ilgili soru önergesi verdi.

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor!

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor. Kentsel dönüşümde mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşlara CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, SOL Parti, TİP, Gelecek Partisi, DSP ve Merkez Partisi'nden destek oldu.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm için ilk kazma Kasım'da vuruluyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'ndaki projelere ilişkin açıklamalar yaptı. Yıldız, "Okmeydanı’nda dönüşüme Fetihtepe mahallemizden başlamayı düşünüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız Kasım ayında ilk kazmayı vuracak şekilde planlamasını yapıyor" dedi...

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm için ilk kazma yıl sonunda vurulacak!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin başlatılacağı Fetihtepe Mahallesine ziyarette bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, vatandaşların projeye ilişkin sorularını cevapladı. 

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı!

Murat Kurum, Okmeydanı'nda, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahallelerinde kentsel dönüşüme başladıklarını belirtti. Kurum, 21 blok yapılacağını, içerisinde 6 farklı tipte toplam 771 konut, 50 iş yeri olmak üzere 821 bağımsız bölüm bulunacağını söyledi...

Ekol Stand Dekorasyon Reklam ve Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ekol Stand Dekorasyon Reklam ve Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi, Satı Özcan tarafından 100 bin TL sermaye ile 23 Haziran'da Beyoğlu, Fetihtepe Mahallesi'nde kuruldu.

Okmeydanı Piyalepaşa Mahallesi'nde tapular verildi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerini evlerinde ziyaret ederek tapularını vermeye devam ediyor.

Okmeydanı'nda 9 aileye daha tapuları verildi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nın tapu meselesini çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Okmeydanı Piyalepaşa Mahallesi’ndeki Yıldız apartmanına misafir olan Demircan, 9 aileye tapularını kendisi teslim etti.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı!

Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, dönüşüm için Fetihtepe ve Piripaşa’dan startı verdi. Proje Okmeydanı’nda, Piripaşa ve Fetihtepe’yi kapsayıyor.

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşüme karşı duran vatandaşlara silah çekilmesinin ardından mahalle sakinleri ile aralarında CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, SOL Parti, TİP, Gelecek Partisi, DSP, Merkez Partisi ilçe başkanlarının da olduğu kalabalık bir grup kentsel dönüşüm ofisi önünde toplandı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; toplanan grup adına açıklamayı CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Şahin Dil okudu. Şahin Dil, yaşananlara ilişkin belediyeden bu güne kadar bir açıklama yapılmadığınadikkat çekerek şunları kaydetti:

“Anlaşılıyor ki belediyenin sessizliği, suçluluğun telaşından kaynaklanıyor. Kendi halkına silah çekenlerin sırtını sıvazlamak, açık ve aleni halk düşmanlığıdır. Halkı baskı ile sindirmek, eşkıyalar eliyle korkurtmak gayesinde olan kirli menfaat odakları Tarlabaşı’nda yaptıklarını Okmeydanı’nda yaparak semt sakinlerini bu bölgeden sürgün etmek istemektedirler. Biz siyasi parti temsilcileri buna müsade...