24 / 04 / 2024

Okmeydanı'nda sıra dönüşüme geldi!

Okmeydanı'nda sıra dönüşüme geldi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 'Yeni Okmeydanı’nı tanıttı. Vatandaşın onayının ardından hayata geçirilecek dönüşümde eve karşılık ev, dükkana dükkan verilecek. Okmeydanı'nda tapu krizi geçtiğimiz günlerde aşılmıştı...




Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ‘Yeni Okmeydanı’ planını açıkladı. Demircan’a göre, bugün hayal olan proje, seçimden sonra, vatandaşın da onayıyla gerçeğe dönüşecek, Okmeydanı İstanbul’un en gözde merkezi olacak. Okmeydanı’nda 50 yıldır kangren olmuş mülkiyet sorununu çözdüklerini vurgulayan Demircan, “Şimdi ne olacak, kentsel dönüşümü ne zaman başlatıyorsunuz’ şeklinde sorular alıyorduk. Biz de bir anket yaptık ve “Kentsel dönüşüm istiyor musunuz, bu dönüşümü belediyenin yapmasını ister misiniz” diye sorduk. Yüzde 95 oranında “Evet” yanıtını aldık.  


VATANDAŞ UYGUN GÖRDÜĞÜ TAKTiRDE


Çok sayıda mimarlık ofisine Okmeydanı projeleri çizdirdiklerini vurgulayan Demircan, “Alternatif projeler hazırlıyoruz. Bu projeleri vatandaşlarımıza sunacağız. Uygun görürlerse dönüşüme başlayacağız. 


100 BiN KiŞiYE EV SAHiPLiĞi YAPACAK


Demircan 'Yeni Okmeydanı’nı şöyle anlattı: “Okmeydanı’nda 100 bin kişinin yaşayacağını öngördük. Arazinin yüzde 56’sını tarihi alanlar, konut, spor, kültür, eğitim, dinlenme alanları olarak tanımladık. Yüzde 44’ünü ise konut ve ticaret alanı olarak belirledik. Yeni Okmeydanı’nın ekonomik kaynağını, turizm ve hizmet sektörü olarak kurguladık. 30 bin kişilik istihdam imkanı oluşturacağız. Okçular Tekkesi de bu yeni şehrin ilk yapıtaşı olacak."


DEĞERİ 4 MİLYAR $


KENTSEL dönüşümün vatandaşın onayıyla başlayacağının altını çizen Misbah Demircan "Minimum 3-4 milyar dolarlık devasa bir projeden bahsediyoruz. Seçimlerden sonra ihaleye çıkıp, süreci başlatabiliriz. Zaten şimdiden onlarca yerli ve yabancı yatırımcıdan talep var” diye konuştu.


MÜLKÜNÜZÜ SATMAYIN

MİSBAH Demircan, Okmeydanı’nda daireye daire, dükkana dükkan vereceklerini belirterek, “Özel bir durum olmadıkça kimse mülkünü satmasın. Okmeydanı İstanbul’un en gözde cazibe merkezi olacak. Mülkler, bugünkü ederleriyle kıyaslanamayacak kadar değerlenecek” diye ekledi. 



Akşam


Geri Dön