26 / 04 / 2024

Ömer Bulut: Hedefimiz tüm dar gelirlileri konut sahibi yapmak!

Ömer Bulut: Hedefimiz tüm dar gelirlileri konut sahibi yapmak!

Toplu Konut idaresi Başkanı Ömer Bulut, TOKİ Dergi’nin bu ay yayımlanan sayısında dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu...



Ülke genelinde konut ihtiyacının en fazla olduğu alanları belirleyip toplu konut yatırımları için orta ve uzun vadeli eylem planlan hazırlayarak, alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlarımızın ev hayallerini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Son 16 yılda 843 bin 798 konut üretim rakamına ulaşarak binlerce vatandaşımızı 15-20 yıl vadelerle kira öder gibi ev sahibi yaptık.

Piyasa koşullarında konut edinme imkânı bulamayan vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını merkeze alarak yaptığımız projeler, sosyal donatıları, çevre düzenlemeleri, yerel kültürü yansıtan estetiği ve çağdaş yaşamla uyumuyla ön plana çıkıyor.

Planlı konut üretimindeki yüksek tecrübemizle hedefimiz, tüm dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak. Cumhurbaşkanımızın müjdelediği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinasyonunda başlatılan 50 Bin Sosyal Konut Projesi, bu kapsamda hayata geçiriliyor. Yatay ve yerel mimari özellikleri, geleneksel mahalle kültürümüzü günümüze taşıyan uygulamalarıyla dikkat çeken konutlarımızın hak sahiplerini kuralarla belirlemeye devam ediyoruz.

Ülkemizin farklı bölgelerinde yeni projelerimizi hayata geçirmeye devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca açıklanan "yerinde, gönüllü ve süratli dönüşüm" prensibi doğrultusunda yılda 300 bin dönüşüm konutu hedefine ulaşmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Kentsel dönüşümde sahadaki en büyük kuruluş olarak bugüne kadar 146 bin konutun ihalesini gerçekleştirdik.

Millet bahçeleri uygulamalarıyla ön plana çıkan İstanbul'a sadece  TOKİ  olarak 13 millet bahçesiyle toplamda 12 milyon metrekarelik yeşil alan kazandırıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkartma hedefi doğrultusunda inşa edilmeye başlanan millet bahçelerinin sayısı 62'ye yükseldi. Bunların 13’ünün inşa çalışmaları, 47'sinin ise projelendirme çalışmaları devam ediyor.

Millet bahçeleri; yürüyüş, koşu ve bisiklet yollan, spor ve oyun alanları, nitelikli peyzaj alanları ve millet kıraathaneleriyle vatandaşlarımızın bir araya gelip sosyalleşebileceği, hoş ve kaliteli zaman geçireceği mekânlar olacak. Ayrıca bir afet durumunda millet bahçelerinin toplanma mekânları olarak kullanılması için bu alanların işlevselliğini artırmak üzere AFAD ile ortak bir proje de geliştiriyoruz.

Son 16 yıl içinde TOKİ olarak yaklaşık 160 milyar liralık yatırım yaptık. Dolaylı olarak 250 alt sektörü destekleyerek istihdama katkı sağlıyoruz. Sosyal konuttan sosyal donatılara tüm projelerimizle yıl sonuna kadar inşaat sektörüne 16 milyar TL'ye yakın kaynak aktararak ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Ömer BULUT

Toplu Konut idaresi Başkanı 

 

'Türkiye'de ev sahibi olmayan kimse kalmasın' talimatı!

TOKİ 4 ildeki 267 konutu satıyor!

TOKİ'den 5 bin lira peşinatla ev fırsatı!


Geri Dön