25 / 04 / 2024

Ömer Çelik: Ülke tanıtımı için TOBB da bütçe ayırmalı!

Ömer Çelik: Ülke tanıtımı için TOBB da bütçe ayırmalı!

Ömer Çelik, merhum Steve Jobs'un iPhone'ııu dünyaya tanıtırken "Yeni bir telefon yapmıyoruz, telefonu yeniden icat ediyoruz" dediğini anımsatarak, bu kapsamda turizmin de yeniden icat edilmesi gerektiğini vurguladı.




Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, merhum Steve Jobs'un iPhone'ııu dünyaya tanıtırken "Yeni bir telefon yapmıyoruz, telefonu yeniden icat ediyoruz" dediğini anımsatarak, bu kapsamda turizmin de yeniden icat edilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye Otelcüer Federasyonu'nun (TÜROFED) 4. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Bakan Çelik, gerek çevresel anlamda gerekse de tematik olarak turizme bakış açısının değişmesi gerektiğini ifade ederek, "Türkiye'nin tanıtımı konusunda bütünsel bir yaklaşım üretmeliyiz. Sadece deniz, kum, güneş olmamalı. Türkiye'nin hikayesini tanıtmamız lazım" dedi. Turizmcüerin bakanlıktan istediklerini not aldığını belirten Çelik, "Çok kısa zaman içerisinde bakanlığın Türkiye'nin tanıtımı için hazırladığı bütçe kadar bir bütçeyi de TOBB'un ayırmasını istiyorum. En geç nisan ayının sonuna kadar bir tanıtım dosyasını hazırlamalarım ve bakanlığa sunmalarını TOBB'dan bekliyorum. Nisan son tarih" dedi. 


Bakanlık 2014'te ülke tanıtımında kullanılmak üzere 50 milyon dolarlık bütçe ayırdı. 

'Turizm sektörü altın yumurtlayan bir tavuk' TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da turizm sektörünün allın yumurtlayan bir sektör olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Gelen turisderden daha fazla gelir elde etmemiz lazım. Antalya'yı Kapadokya'ya bağlamamız lazım. O yüzden bizim hızlı trene ihtiyacımız var" diye ^onuştu. 

Turizmcilerin sorunlarını da Bakan'a aktaran Hisarcıklıoğlu, "Kıyı kanunu önemli sorun. Yetkili kurum çok fazla. Tek bir yetkili olsun istiyoruz. Turizm Bakanlığı yetkili olsun" dedi. 


TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık da Türkiye'nin turizm konusunda Yunanistan'ın çok ilerisine geçtiğini, İspanya'ya da yaklaştığını söyledi. 


Ulaşım sektörünün ana trafiğinin uçak koltuğu olduğunu aktaran Ayık, "Kapasitemiz 70 *bine yaklaştı. 2015 yılı itibanyla 200 milyon civannda hava yolu trafiğine ulaşmak mümkün olacak. Turizm sektöründe çalışanların sayısı 1.3 milyona ulaştı" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön