17 / 04 / 2024

Ömer Cihat Akay: İzmir uyuyan bir şehre dönüştü!

Ömer Cihat Akay: İzmir uyuyan bir şehre dönüştü!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Büyükşehir 'in icraatlarını eleştirirken, İzmir'in yeterli belediyecilik hizmeti almadığı ve iyi yönetilmediği için "uyuyan şehre" döndüğünü iddia etti.




AK Parti  İzmir  İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Büyükşehir'in icraatlarını eleştirirken, İzmir'in yeterli belediyecilik hizmeti almadığı ve iyi yönetilmediği için "uyuyan şehre" döndüğünü iddia etti.

İzmir'in mevcut yapısının, Türkiye'nin 3. büyükşehri olmasına rağmen diğer büyükşehirlerle kıyaslandığında çok geride olduğunu savunan Akay, "İzmir'in şu anki mevcut yapısından son derece memnun olan var mı? İzmir, sakin şehir. Bakın İstanbul'a gidiyorsunuz, Ankara'ya gidiyorsunuz yaşayan bir şehir, gece 12'ye, 1-2'ye kadar pırıl pırıl ışıklar yanıyor, caddeler vızır vızır hareketli, İzmir'e geliyorsunuz 11'den sonra hayat yok. Adeta uyuyan şehir haline geliyor" dedi. 


'Hizmet gelmesi için'

Akay şöyle konuştu: "Ramazan ayını örnek vereyim, İstanbul'a gidiyorsunuz sahura kadar her taraf açık. İzmir 11'den sonra kapanıyor" diyen Akay, "Ben Güzelyalı'da oturuyorum 11'den sonra sahilyolundan araba geçmiyor. Herkes evine çekilmiş vaziyette. Böyle uyuyan şehir olmaz. Biz işte bu yüzden AK Parti hizmetlerinin gelmesi için İzmir'e talip oluyoruz"

İzmir'de, dönem dönem gündeme gelen, "AK Parti yönetime gelirse insanların özel hayatına müdahale edilir" eleştirilerine de yanıt veren Akay, bu söylemlerin tümüyle ideolojik bakış açısından kaynaklandığını dile getirdi. 

Akay, Türkiye'nin bir çok büyükşehrinde AK Parti'nin yönetimde olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Buralarda, AK Parti belediyeciliği, insanları eve mi kapatıyor? Bu biraz 'korku imparatorluğu'. AK Parti belediyeciliğiyle yönetilen illerde böyle bir şey olmadığı halde İzmir neden böyle bir şey düşünsün. Bu, İzmir'in iyiliğini düşünmeyen, küçük olsun benim olsun zihniyetiyle hareket eden, İzmir'e yatırım yapılmasını, İzmir'e belediye hizmetlerinin gelmesini istemeyenlerin yaymış olduğu bir korkudan başka bir şey değildir."


'İzmir bir şans versin'

İzmir'in daha hareketli, eğlenceli bir şehir olmayı hak ettiğini ifade eden Akay, şöyle devam etti: "İzmir, çok canlı, çok farklı bir şehirdi ama şimdi sadece uyuyan bir şehir haline geldi. İzmirli bir kere denesin, AK Partiye bir dönem bu şansı versin, beğenmiyorsa sandıkta tekrar emanetini geri alır. 23 sene evvel İzmir'den ayrılan bir adam, İzmir'e gelmiş, 'İzmir hiç değişmemiş' diyor. İzmir, nostaljiyi çok yaşatan bir şehir." 


'Tek düşüncem, İzmir Büyükşehir'i kazanmak'

Akay, yerel seçimlerde bir ilçe belediyesinden adaylığının söz konusu olup olmadığına ilişkin soruya da "Benim tüm düşüncem, arzum, emelim; Sayın Başbakanımızın karşısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmış bir il başkanı olarak, alabildiğim kadar yüksek sayıda ilçe belediye başkanlığını almış ve görevini yapmış bir il başkanı olarak çıkmak" karşılığını verdi. 



Yeni Asır




Geri Dön